wrapper

Данас је у сали Народног позоришта Лесковац уручено 107 уговора спортским клубовима и организацијама из Лесковца укупне вредности 120 милиона динара, чиме је град Лесковац постао локална самоуправа која је прва у Србији завршила са овом доделом.

На самом почетку, свим присутнима се обратио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је рекао:

„Никада већу финансијску подршку нисмо пружили спортским клубовима, а подсетићу вас да је крајем 2012. године када смо преузели одговорност било 18 милиона динара, сада смо у 2022. години дошли до 120 милиона динара, или нешто више од милион евра, и ако уз то додамо подршку СРЦ Дубочица, где такође издвајамо милион евра, то је годишње за спортисте из нашег малог, а ипак великог града, два милиона евра,“ – и додао да Град успева да помера границе и добија судске спорове са инстутицијама попут ЕПС-а и Железнице, да верује да ће свака година бити још успешнија и истакао да је пре само два дана, након дужег судског спора са ЕПС-ом због такси које нису плаћали за стубове који се налазе на територији Лесковац, Град приходовао 73 милиона динара.

„Улагање у спортске клубове и у спортску инфраструктуру је инвестиција за будућност спорта, а значајна је и у здравственом смислу. Инвестиција стадиона који вреди 2,5 милијарде динара, показује колико и Влада Републике Србије и председник Александар Вучић улажу у спорт, и оно што је најстабилнији део нашег друштва. Нама је значајно да имате боље услове, а за град туристичку и спортску атракцију, а за све нас простор на ком можемо да окупљамо клубове и љубитеље спорта, не само из Србије, него и шире. У уређење спортских хала, терена и игралишта, фискултурних сала у појединим школама, Авантура паркa, од како сам преузео одговорносст са својим тимом, уложено је преко 200 милиона динара,“ – и поред тога казао да ће на Дан Светог Саве бити награђено 296 младих са 8,8 милиона динара.

Градоначелник Цветановић је на крају честитао свим присутнима на изванредним резултатима које константно остварују.

„Честитам вам на до сада оствареним успесима, желим вам да у 2022. години буду још бољи и бројнији. Локална самоуправа града Лесковца вам је увек и за све доступна, увек ћемо вам бити стабилан партнер и ваша финансијска, морална и свака друга подршка.“

У име пристуних, обратила се Даница Ћирковић, капитен ОК Лесковац, која је рекла да се након 8 година вратила у клуб у ком је почела да тренира одбојку, истакла да се нада да ће са својим саиграчицама остварити улазак у Прву А лигу и да ће оправдати очекивања клуба, тренера, града Лесковца и градоначелника Цветановића и захвалила се на указаном поверењу и константној подршци коју им Град пружа.

Након тога, обратио се и Лазар Спасић, тренер КК Здравље, речима:

„Ја нисам Лесковчанин, ја сам Зајечарац, али се овде од првог тренутка када сам дошао пре две и по године, када ми је председник клуба указао поверење, ја осећам као момак из Лесковца. Мислим да ми, захваљујући средствима из Града, из дана у дан оправдавамо очекивања и неки циљ који смо зацртали јесте да Здравље из дана у дан, из године у годину прати један прогрес у сваком погледу, и у организационом и у резултатском смислу. Ништа од тога не би било могуће да ми немамо подршку Града у финансијском смислу, јер без стабилних финансија, није природно да се прати резултатски успех. Покушавам да будем најбољи амбасадор и Лесковца као града и Здравља као кошаркашког клуба, јер мислим да ми стварно на један достојан и леп начин презентујемо и овај клуб и овај град.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија