wrapper

На 27. седници Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца донете су наредбе и препоруке које су у вези са радом Јавног предузећа „Пијаца“ Лесковац и истакнуто је да ће отпочети са радом 22. априла 2020. године: Пијаца број 1 у улици Јужноморавских бригада, Пијаца број 2 у улици Краља Петра Првог бб, Пијаца број 3 у улици Николе Скобаљића бб, Кванташка пијаца у Доњем Буниброду и Пијаца број 7 у насељу „Дубочица“.

Градоначелник Лесковца и командант Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић говорећи о пијацама рекао је следеће:

„Током претходне ноћи и целог јутра се вршила се дезинфекција објеката ЈП „Пијаца“ па се очекује да ће наведене пијаце кренути са радом у току сутрашњег дана. Ја сам рано јутрос обишао неке од пијаца, у сталном сам контакту са директором овог предузећа који ће се озбиљно позабавити препорученим мерама заштите и превенције и поштовањем истих. Овај период је био идеалан за побољшање постојећих санитарних услова пијаца зато што је ова пауза у раду важила за продавце и купце, али не и за запослене.“

ЈП „Пијаца“ дужно је да запосленима и корисницима услуга (закупцима тезги и купцима) омогуће примену свих превентивних мера (држање социјалне дистанце, дезинфекцију и употребу заштитних средстава), и да донесу посебан план примене мера.

Мере које су донете односе се и на то да на пијацама морају бити одвојени улази и излази, да сви купци и продавци имају обавезу да носе заштитне маске и рукавице. Пијаце ће се дезинфиковати два пута дневно на почетку и на крају радног времена, док ће се на улазу у пијаце поставити дезинфекционе баријере, а при уласку у пијацу дезинфиковаће се и возила. На пијаци ће бити постављени резервоари са дезинфекционим средствима.

ЈП „Пијаца“ дужно је да се стара да се на пијацама не стварају гужве и да се поштују мере Владе Републике Србије, да регулише максимални број лица која могу да бораве на затвореној пијаци, односно у затвореном делу пијаце.

Такође, на седници штаба наложено је Јавно комуналном предузећу „Комуналац“ Лесковац да пружа техничку помоћ ЈП „Пијаца“ Лесковац у вези са дезинфекцијом пијачних простора, са којом се кренуло синоћ.

Одељење за инспекцијске послове и Одељење комуналне милиције редовно ће контролисати спровођење наложених мера ЈП „Пијаца“ и редовно о томе извештавати Градски штаб за ванредне ситуације града Лесковца.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија