wrapper

Данас је обележена петогодишњица оснивања Женски фудбалски клуб Вучице у Вучју у којем тренира 40 деце, док се чланице сениорског тима такмиче у Другој лиги Србије где тренутно заузимају шесто место на табели.

Андрија Атанасковић, члан Градског већа, се овом приликом обратио члановима клуба и представницима медија у име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића:

„Подсетио бих вас да је 2012. године за пројектно финансирање из области спорта издвојено свега 18 милиона, а 2022. рекодних 121,1 милиона динара за преко 100 спортских клубова и организација, и додатних 120 милиона динара за СРЦ „Дубочица“. Оно по чему је град Лесковац јединствен је бесплатно коришћење хале и базена за све клубове који су чланови Спортског савеза Лесковца.

Најавио бих камп Кроса РТС који ће се одржати почетком јуна у Лесковцу, што показује да Србија препознаје потенцијал Лесковца, који на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем пружа подршку свим клубовима који имају успеха, али и клубовима који квалитетно раде са децом, а опште је познато да резултат никада не може бити примаран у раду са млађим категоријама.“

Тренер ЖФК Вучице Катарина Стојковић је истакла да посао тренера изискује много труда и енергије, ангажовања и одрицања, те додала да се тренинзи одржавају три пута недељно, а утакмице викендом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија