wrapper

На данашњој конференцији за медије, градоначелник Лесковца и командант Градског штаба за ванредне ситуације др сци. мед. Горан Цветановић је присутним медијским екипама дао податак да је у Лесковцу вирус COVID-19 још увек потврђен код једног пацијента, а да је институту „Торлак“ послато пет узорака на анализу. Четири особе чији су узорци послати су са територије Лесковца, а једна из Власотинца.

Цветановић је данас подвукао да и даље нема места паници и да су одговорност и адекватно понашање оно су у овој тренуци приоритети и морају да буду на првом месту.

„И данас, и сваку прилику за обраћање јавности ћу искористити да се захвалим нашим волонтерима који свакодневно дежурају и обилазе све суграђане којима је то потребно. До пре сат времена ималу су око 1700 позива и 347 излазака на терен. Ови млади људи су права слика нашег народа који је увек јединствен када је најтеже. Поред волонтера поново захваљујем свим друштвено-одговорним компанијама које нам помажу. Хвала свима који шију маске, донирају средства за дезинфекцију, новац, постељину. Међу њима су Џинси, ДИТС, Аутостоп, Лескотекс, Терастил и многе друге. Хвала и апотекама које су се укључиле да нам помогну и старије суграђане опреме лековима. У сарадњи са градом Лесковцем то ће чинити апотека Свети Сава, Медика и ДР МАКС. Лекове ће испоручивати најкасније 24 часа од контактирања. Грађани их могу контактирати на следеће бројеве телефона: ДР МАКС -016/243-551069/222-02-36; 064/64-73-605“, Апотека „Свети Сава“ 016/213-818 и апотека „Медика“016/218-144 и 060/011-59-07 – казао је градоначелник.

На крају обраћања градоначелник се захвалио и медијским радницима који се труде да у овој ситуацији обавештававају јавност о свему истичући да зна да њихов посао није лак и да зна да се труде да га обављају на најкоректинији могући начин.

Градоначелник је најавио да ће сутра, 26.03.2020. бити одржана конференција за медије на којој ће бити изнети детаљни подаци о епидемиолошкој ситуацији на територији града Лесковца.

Градоначелник је данас изнео и податак да је због сумње на постојање заразне болести COVID-19 61 запослени Опште болнице Лесковац стављен под здравствени надзор, од тога 56 здравствених радника, 23 лекара и 33 сестре, три спремачице и две сервирке. Цветановић је данас казао и да је 150 лица стављено под здравствени надзор због контакта са првим зараженим, да се међу њима налази седам здравствених радника.

На конференцији је говорио и директор Опште болнице Лесковац др Небојша Димитријевић који је казао да тренутно на Инфективном одељењу лежи пет пацијената и да ће по налогу команданта Штаба за ванредне ситуације просторије Службе зе рехабилитацију бити припремљене за пријем фебрилних стања. Димитријевић је рекао да су због сумње на постојање заразне болести COVID-19 у изолацији радници Интерног одељења, али да несметано ради коронарна јединица и Интерно Ц, као и да ће се организовани за несметан рад на остатку одељења.

Директорка Завода за јавно здравље Лесковац др Александра Николић је казала да су у самоизолацију и под здравствени надзор стављени сви који су били у контакту са првом особом код које је потврђен корона вирус, да је то број од 150 људи и да се међу њима налазе сви радници компаније оболелог код којих се сумња на постојање вируса.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија