wrapper

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас уручио удружењу „Стрелци противградне заштите – Кукавица“ уговор о финансирању вредан пет милиона динара.

Градоначелник је подсетио да је служба противградне одбране под ингеренцијом Републичког хидрометеоролошког завода, али да је због важности посла који обављају град Лесковац нашао начин да их подржи.

„Од 2016. до 2019. године купљено је 380 противградних ракета, набављена је ХТЗ опрема за 30 противградних стрелаца, реконструисано је 11 станица и редовно је уплаћиван новац удружењу. За све наведено, за ове људе са великом одговорношћу, које краси велика посвећеност раду и уредно одазивање када је ситуација алармантна. У последње четири године без 2020. издвојено је 30,5 милиона динара. Данас им уручујемо уговор вредан 5 милиона динара, а поред ове суме у текућој години смо издвојили и додатних 6,2 милиона динара за противградне ракете и реконструкцију станица док је набавка опреме у току. То значи да је издвојено преко 11 милиона динара. Уалагње у област пољопривреде је улагање у живот и опстанак нашег града и читаве Србије. Од 2013. године 5300 пољоприведника је подржано са 182 милиона динара. Улагали смо у атарске путеве, комасацију и електрификацију поља уложили смо укупно 250 милиона динара. Ове године за субвенције се пријљвило до сада највише пољопривредника преко, и уместо планираних 30 издвојићемо 34,5 милиона“ – рекао је градоначелник данас.

У име удружења противградних стрелаца обратио се Жикица Маринковић који је говорио о тежини овог посла и захвалио се граду и на градоначелнику зато што неколико година уназад издваја значајна средства за функционисање њиховог удружења. „Ми смо обавезни да од 15. априла до 15. октобра по 24 сата да радимо. Захваљујем се граду Лесковцу и на донираним ракетама, дају нам по милион и по за реконструкцију противградних станица, 5 милиона да поделимо стрелцима, а ми смо најбољи радарски центар у Србији и најефикаснији у задњих 15-20 година са најмање штете а имамо највећу површину у Србији.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија