wrapper

Данас је у Свечаној сали града Лесковца уручен уговор Удружењу „Стрелци противградне заштите – Кукавица“ уговор о финансирању вредан пет и по милиона динара.

Заменица градоначелника др Лидија Димитријевић је том приликом казала:

"Праксу подршке Удружења противградних стрелаца Град је започео 2016. године и од тада до данас издвојио 52 милиона динара. За набавку 620 противградних ракета, потребне ХТЗ опреме за 60 противградна стрелца и за реконструкцију 16 противградних станица издвојено је 26 милиона динара и још толико за удружење које се бави заштитом пољопривредних ресурса на територији града Лесковца.

Само за ову годину, кроз пројектно финансирање, Удружењу грађана „Стрелци противградне заштите – Кукавица“, град је доделио средства у износу од 5,5 милиона динара. Новац је удружењу исплаћен у петак 17. децембра.   Што се тиче године пред нама износ планираних средстава за противградну одбрану износи 12,2 милиона динара намењених за набавку 120 противградних ракета, реконструкцију противградних станица, финансирање и суфинансирање удружења."

Председник Удружења „Стрелци противградне заштите – Кукавица“ Жикица Маринковић је овом приликом казао:

„На територији града Лесковца имамо 31 противградну станицу са 62 повереника, међутим, ове године три станице. Могу да се захвалим заменици градоначелника, градоначелнику сваке године нам излазе у сусрет, сваке године градоначелник нам обезбеди 120 ракета, ХТЗ опрему, и добијемо по милион и по за одржавање противградних станица и громобранских инсталација. Од 2017. године ја као председник немам никаквих проблема, а ми на територији града имамо најбоље стрелце са оценом 10 јер су на сваком месту реаговали на време. Људи су изузетно ангажовани, у пола ноћи, пола дана. “

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија