wrapper

Синоћ је у Лесковачком културном центру отворен 57. Октобарски ликовни салон, највећа манифестација посвећена ликовној уметности која се одржава у Лесковцу.

Салон је отворен у присуству великог броја посетиоца, а на отварању су говорили директорка ЛКЦ-а Сања Цонић и члан Градског већа, Владимир Бранковић.

Цонићева је рекла да се на трећем спрату ЛКЦ-а налази преко 500 слика за које се припрема и вредносна оцена. „На крају обећање да ћемо вратити ликовну сцену Лесковцу која јој припада“, поручила је директорка ЛКЦ-а, најављујућ скору самосталну изложбу Зорана Круља.

Владимир Бранковић је на отварању казао:

„Ова традиционална манифестација, једна од најстаријих код нас, окупља уметнике , не само из Лесковца, него из целог Јабланичког округа. Радује ме да се уметници одазивају и учествују на овој манифестацији, јер је то добра прилика да се представе публици и покажу најновијој продукцији. Драго ми је да су међу излагачима посебно заступљени млади ствараоци који наступају заједно са потвђеним уметницима.“

Добитница прве награде 57. Октобарског ликовног салона је Андријана Антанасијевић, друга награда припала је Јовани Ђорђевић а трећа је отишла у руке Зорана Круља.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија