wrapper

У сали Лесковачког културног центра данас је одржана свечаност поводом 55 година постојања Установе за стара и одрасла лица у Лесковцу.

Свечаност је започела приказивањем тринаестоминутног филма о Установи за старе и одрасле где је приказан рад ове установе, њен развој, као и сарадња са локалном самоуправом Града Лесковца. Након филма скупу се обратила Гордана Савић, директорка Установе.

„Створили смо услове за живот нашим корисницима који су примерени веку у којем живимо. Све то не бисмо могли без велике помоићи ресорног министарства и локалне самоуправе Лесковца и Владе Републике Србије. За потребе реновирања и опремање установе они су определили преко 160 милиона динара. Ја им у уме наших корисника, запослених и у своје име захваљујем и надам се да ћемо наставити успешну сарадњу.“ – истакла је Савићева и набројала улагања и опрему за установу и додала да захваљујући граду Лесковцу установа поред домскеих има и две вандомске услуге, помоћ у кући и Клуб за старија и одрасла лица који броји преко 600 чланова.

У име локалне самоуправе Града Лесковца педесет пет година Установе честитала је заменица градоначелника др Јасмина Ранђеловић: „Брига нашим старијим суграђанима, који су изградили свет у којем данас живимо, је заправо и брига о будућности, имајућу у виду да тако учимо нашу децу како се треба односити према старијима и како треба чувати све оно што су за нас учинили. А по ономе што смо видели из вашег филма и по разговору са корисницима Установе видимо да запослени у њој воде рачуна о њима као о својим рођеним родитељима и бакама и декама. Управо зато су локална самоуправа Града Лесковца и Влада Републике Србије препознале значај улагања у њу. Реконструкција, коју је финансирала Канцеларија за управљање јавним улагањима, вредна 62,2 милиона динара допринела је да ово буде једна од најсавременијих установа овог типа у Србији. Град Лесковац је пре тога 5,6 милиона уложио у замену столарије и 7 милиона у боравак за старе. Такође, радује нас чињеница да је председник Републике Србије, господин Александар Вучић најавио проширење капацитета Установе са око 50 милиона динара.

На крају свечаности додељене су захвалнице свима који су допринели раду Установе. Примајући захвалницу у име Републичког завода за социјалну заштиту, Гордана Ковић, истакла је да Лесковац може бити пример који остали градови и општине у Србији могу следити када је пружање социјалне заштите и бриге о старијим грађанима у питању.

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија