wrapper

Након 27.253 пакета који су уручени пензионерима и социјално угроженим лицима, данас се наставља са дистрибуцијом пакета помоћи, овог пута намењених свим ромским породицама које живе на територији града Лесковца. 2.838 пакета стиже од стране Министарства за рад, социјална и борачка питања који су намењени свим породицама ромске националности које живе на територији града. Свака породица ће добити пакет са основним животним намирницама и пакет хигијенских производа.

Свакој породици следује:

1 пакет хране који садржи: 10 кг брашна, 1 литар уља, 1 кг пиринча, 1 кг пасуља, 1 кг тестенина, 1кг шећера, 1 кг соли, пет месних конзерви, 10 паштета и 5 сардина.

1 пакет хигијенских производа: 3 кг прашак за прање веша, 1 литар средства за прање судова, 1 литар шампона, 1 паста за зубе, 5 комада бријача, 4 ролне тоалет папира.

 Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се обратио представницима медија у спортској хали „Плави павиљон“ одакле ће пакети бити дистрибуирани, и рекао следеће: „Како би лакше пребродили кризу изазвану пандемијом све ромске породице са теририторије града Лесковца добиће пакете хране и пакете хигијенских средстава у вредности од око 5000 динара. Овим чином показујемо да и држава и град подједнако мисле о свим категоријама друштвене заједнице.

2000 комплета је већ стигло у наш град и биће уручено крајњим корисницима, а осталих 838 комплета ће граду бити испоручени у уторак. Ради лакше организације, ромске породице које живе у околним местима ће прве добити пакет, а одмах након тога ће уследити подела породицама који су насељене у граду.“

Он је најавио да ће фондација Ана и Владе Дивац граду Лесковцу послати око 400 хуманитарних пакета који су намењени једнородитељским породицама, вишечланим породицама, породицама које брину о деци или одраслима са инвалидитетом.

Јануш Алиловић, одборник у Скупштини града Лесковца, се захвалио Влади Републике Србије на донацији, а градоначелнику Лесковца и локалној самоуправи на бризи и подршци коју иначе пружају припадницима ромске популације, те додао да је овакав вид помоћи од велике важности за све Роме који живе у Србији.

Драган Величковић, секретар Црвеног крста Лесковац је рекао како су ова организација и Министарство за рад, борачка и социјална питања  свесни да је ромска популација једна од најугроженијих у време пандемије вируса корона и да је ова акција организована како би се Ромима, у сарадњи са градом Лесковцем максимално помогло.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија