wrapper

Лесковачко село Велика Копашница је годинама било центар младих из свих крајева, захваљујући Дечјем одмаралишту Пионир. Овај велики комплекс је деценијама након приватизације стајао неискоришћен и урушен. Захваљујући израженом предузетничком духу породице Стефановић која потиче из суседог села Слатина, а живе у Швајцарској, у овај објекат је уложено скоро 3 милиона евра, тако да ће Велика Копашница повратити епитет летње оазе у којој ће моћи да уживају људи из свих крајева региона.

Сутра у 10 сати почеће са радом три базена (за пливаче, за непливаче и за децу), уз ресторански део са 320 места и 140 паркинг места са тенденцијом ширења. Реконструкција некадашњих спаваоница је у завршној фази, десетак апартмана је спремно, остатак је још увек у припреми, у плану је уређење спортских терена и изградња још једног фудбалског терена.

Оно што је посебно важно је чињеница да инвеститор планира да следеће године уреди и опреми учионицу како би овом месту била враћена примарна намена – школа у природи, односно дечје одмаралиште. Стога су данас отварању присуствовали и директори основних и средњих школа који ће моћи да планирају ваннаставне активности, а касније и наставу у природи, у некадашњем дечјем одмаралишту.

Поред чланова породице Илић која је задужена за спровођење радова и организацију послова, овде ће бити запошљено преко 20 радника.

Отварању овог комлекса данас је присуствовао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је овом приликом истакао:

„Службе града Лесковца, као и до сада, свим инвеститорима стоје на располагању, а свакако је за власника и посетиоце значајна и реконструкција пута Велика Копашница – Слатина у дужини од 1,5 км, вредности 10,3 милиона динара коју смо спровели 2018. и 2019. године. Због БФЦ сертификата који смо први у Србији добили по четврти пут са процентом испуњености од 96,33%, управо оваква нова инвестиција од 3 милиона евра  показује да смо спремни и за нове инвеститоре. И срећни смо што и хотел Београд, сада хотел Лесковац и Сајам, али и овакав објекат враћа стари сјај, а добијамо и нове објекте попут аква парка који је прошле године отворен. Власницима желим пуно успеха, да наставе да се шире, а директорима школа желим да добро проуче овај објекат да се сами увере у квалитет овог објекта и у лепоту природе која је неспорна, и да већ од идуће године кренемо са школом у природи јер је то нешто што памтимо и што ће наредне генерације памтити.“

У име инвеститора присутне је поздравила Јана Стефановић, ћерка власника која је казала да су објекат у целини купили још 2001. године, да су кренули да га реновирају 2011/2012. године и сад након 10 година кренули су са радом где раде три базена, апартмани, сала и ресторан. Она је додала да је много срећна због тога, и захвалила се свима који су дошли. Казала је и да ће цена улазнице бити 400 динара и да ће бити попуста за децу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија