wrapper

Удружење „Клуб беба трудница и мама“ покренуло је бесплатну школице родитељства у циљу окупљања и едукације мајки. Овим поводом у Центру за стручно усавршавање у образовању јуче је одржан отворена школа родитељства чијем отварању је присуствовала заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић.

„Што се популационе политике тиче, Град Лесковац издваја пет милиона динара за вантелесну оплодњу, с обзиром да 400.000 парова у Србији има овај проблем. Све породиље на територији Града Лесковца добијају једнократну помоћ у износу од 10.000 динара уколико су у радном односу, а 20.000 уколико су незапослене. Мислимо и на децу из социјално угрожених породица и та деца остварују право на бесплатне уџбенике. Свесни смо проблема и са капацитетима дечјих вртића, те је у току изградња пројекта за нови вртић код старе сточне пијаце и проширење капацитета вртића у Братмиловцу“ – истакла је Ранђеловићева.

Мелиса Османовић, председница удружења каже да је Лесковац шести град у коме се одржавају ова предавања.

„Будући родитељи моћи ће да у наредних месец и по, у склопу 24 часа од психолога, гинеколога, бабица и патронажне сестре, дакле од стручних лица, добију бесплатну подршку као припрему и едукацију за наступајуће родитељство.“

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија