wrapper

Данас је у Лесковачком културном центру отворена изложба „ЛЕСКОВАЦ-ПРИСТУПАЧАН ГРАД“ коју је организовао Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Лесковац.

Изложбу је отворила заменица градоначелника др Лидија Димитријевић, која је казала:

„Годинама уназад предано радимо на стварању приступачног друштва. Уклањањем физичких баријера, креирањем специјалних културних садржаја, константном подршком, афирмишемо особе са инвалидитетом и оснажујемо их да се активно укључе у друштвени живот. Финансирањем пројеката удружења из области социјалне заштите, за шта смо ове године издвојили 31 милион динара, подстичемо их да осмисле активности у којима ће учествовати и чинимо их видљивијим у нашој заједници.

Свесни смо да ако желимо да се наше друштво у потпуности развија треба да укључимо сваког појединца и тежимо да ту идеју пренесемо и на млађе нараштаје. Изложба фотографија којој данас присуствујемо – Лесковац, приступачан град, као и велики број пристиглих радова на конкурс за средњошколце, показују да наш труд није узалудан и да са разлогом верујемо да ћемо у годинама које долазе наставити да остварујемо једнако добре резултате у погледу побољшања положаја особа са инвалидитетом.“

Председник Центра за самостални живот особа са инвалидитетом Лесковац Светислав Марјановић је поводом отварања изложбе рекао следеће:

"Изложба се организује у оквиру пројекта „Једнаке могућности“ који финансира Минситарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, а спроводи Центар за самостални живот особа са инвалидитетом Србије, преко својих локалних центара из Крагујевца, Лесковца, Трстеника и Смедерева. Циљ овог пројекта је подизање свести о значају толеранције и поштовању различитости како би се смањила дискриминација према особама са инвалидитетом, унапредио друштвени дијалог и неговала култура односа према особама са инвалидитетом."

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија