wrapper

"Квадрат на куб" аутора Петра Вујошевића, Гордане Башкот и Гордане Станишић Вујошевић је име изложбе која је вечерас отворена у Народном музеју Лесковац. 

Инспирисани симболом квадрата аутори кроз три сасвим различита ликовна поступка: мозаик, гваш и колаж, тежи интроспекцији кроз свој ликовни рад, одређеном самосагледавању које затим повратно утиче и на сам ток ликовне креације, што повезује њихове различите поетике.
Уз поштовање свих прописаних мера, љубитељи уметности имају прилику да до 7. октобра посете галерију овог храма културе и уживају у делима поменутих аутора.

У име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића се обратила Маја Валчић, члан Градсkoг већа и истакла да локална самоуправа издваја значајна средства за реализацију културних дешавања. “Очекује нас једна плодоносна јесен, наравно у складу са прописаним мерама због актуелне ситуације. Позвала бих све грађане да посете ову изложбу и надам се да ће уживати.”

Петар Вујошевић, један од аутора изложбе је изразио своје задовољство што се налази у Лесковцу додавши: "Овде сам са групом аутора излагао пре 12 година. Град се у међувремену променио, могу рећи на боље. Ова изложба има три различита аутора и коришћене су три различите технике, али је заједничко трагање за одговором на питање " Зашто човек ствара?" и одакле то стваралаштво извире."

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија