wrapper

У холу Лесковачког културног вечерас је отворен седми Фестивал аматерске позоришне режије – ФАПОР на којем ће публика нредних 6 дана моћи да види представе редитеља аматера.

У име локалне самоуправ Града Лесковца на отварању је говорио помоћник градоначелника Лесковца, Милан Стојковић.

„Захваљујући овом фестивалу, али и другим афирмисаним манифестацијама попут ЛАЈФ-а, СТРИНГСА, ЛЕДАМУС-а, Лесковац игра значајну улогу на културно-уметничкој сцени Србије и региона и окупља велики број уметника, књижевника, филмофила и љубитеља културе и уметности. Поносни смо на ту чињеницу. Велико је задовољство и част угостити најзвучнија имена српског глумишта попут Ланета Гутовића и Мине Лазаревић који ће вечерас ревијално извести представу „Догодине, као и увек...“. И у наредних шест дана ће лесковачка публика сваке вечери уживати у такмичарским представама и богатом пратећем програму“- рекао је Стојковић.

Сања Цонић, директорка Лесковачког културног пожелела је свима добродошлицу у ову установу и рекла да је ФАПОР од једне мале манифестације постао манифестација која је све престижнија и пунија.

„Захвалност Дарку Злопорубовићу, творцу идеје и свим запосленима у ЛКЦ-у, а највећа захвалност градоначелнику Цветановићу, Граду Лесковцу и свима који дају новац да ми све ово радимо“- закључила је Цонићева.

Уметнички директор, Дејан Тончић, који је због обавеза одсутан честитао је поруком отварање фестивала.

Срећу такмичарима, као и поруку да ће стручном жирију бити тешко да одлучи о победнику видео поруком пожелео је Миодраг Динуловић.

Овогодишњи ФАПОР отворио је др Зоран Ђерић, управник Српског народног позоришта у Новом Саду који је говорио о изложби која се налази у холу ЛКЦ-а, изложби овог позоришта.

„Идеја да се фестивал посвети аматерској режији је ретка. Глумци су они који се памте и воле и по којима се одређене представе памте и због којих се долази у позориште, али последњих пола века и редитељи су успели да се изборе за своје место и данас савремено позориште не можемо упамтити без неких значајних имена, која такође привлаче публику у позориште. Овакав фестивал треба подржати. Он је седми, није јубиларни, али за седам дана је створен свет и сада је ових седам дана прилика да се створи један важан позоришни фестивал, тим речима отварам седми ФАПОР“ – рекао је вечерас Ђерић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија