wrapper

Данас је у центру Лесковца отворен први шопинг центар затвореног типа – Сајам на месту некадашње лесковачке шајкаче, изграђене давне 1959. године. То је друга грађевина на свету изграђена у оваквом облику, коју повезујемо са чувеном српском капом - шајкачом. Прва грађевина овог типа је подигнута у Сједињеним Америчким Држвама.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је присуствовао отварању овог шопинг центра, честитао власницима и том приликом истакао:

„Зграда места на којем су се некад одржавале разне манифестацијe, лесковачки сајам, заузима једно од најлепших места у граду. Смештен у самом центру, поред лесковачке гимназије и преко пута зграде Народног позоришта, дуго је, будимо искрени, наружавао овај део Лесковца. Захваљујући инвестирању локалних предузетника, а увек сам говорио да граду највише могу подарити његови становници, што обнова овог некадашњег симбола доказује, овде је, из једног запуштеног простора израстао велелетни, модеран објекат са сачуваним контурама некадашњег сајма, нови центар града, који ће од данас, сигуран сам, бити једно од омиљених места окупљања наших суграђана.

Након две године интензивног рада на реконструкцији, на површини од 5500 квадрата у понуди ће се наћи 20 различитих брендова, ресторан брзе хране, апотеке, супермаркет, парфимерије. Неки брендови, попут Пјаца Италије која продавницу отвара фебруара наредне године, ће се први пут наћи на југоистоку Србије. Посебна пажња је посвећена деци и млађим суграђанима, те се на последњем спрату налази једна од највећих играоница и најсавременија куглана у региону.“

Након тога, додао је да су три највећа симбола града, која су деценијама била запуштена, реновирана – мотел Атина сада је најмодернији аква парк, до хотела Београда, који је сада један од најмодернијих хотела Лесковац, и ево сада последњи, али можда и најважнији симбол града – Сајам, нагласио је градоначелник, захваљујући локалним привредницима, постаје центар дешавања југа Србије.

Милош Маринковић, ПР компаније Метла комерц, је рекао:

„Jедан модеран објекат, Сајам шопинг ценар је након две године рада, након заиста напорног и вредног труда наших грађевинаца успели смо да отворимо сајам шопинг ценар на 5500 квадрата. Популарна шајкача поново ће постати симбол града, поново ће постати место окупљања младих. Ово је друга фаза, након завршетка шопинг центра данас, улазимо у последњу фазу, где почињемо изградњу сајам стамбеног комплекса на 21.000 квадрата и верујемо да ће Лесковац поново постати оно што и јесте био раније – Српски Манчестер.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија