wrapper

Фестивал младих позоришних стваралаца „Метаморфоза“ отворен је вечерас у Народном позоришту Лесковац.

Метаморфоза ће трајати од вечерас до 6. октобра када ће у оквиру затварања фестивала бити проглашен победник. Публика ће имати прилику да погледа шест престава младих уметника, док ће стручни жири на челу са Аном Софреновић изабрати најбољу.

Драган Марјановић, управник Народног позоришта Лесковац, пожелео је свима добродошлицу.

„Када један град издваја за културу и за младе, онда учини да се човек осећа узбуђено и почаствовано. Увек када нешто радите први пут присутна је трема и велика одговорност. Велика је част најавити овај фестивал који има за циљ да промовише младе људе зато се надам да ће доживети светлу будућност“ – казао је Марјановић и замолио присутне за разумевање уколи буде грешака с обзиром на то да се фестивал одржава први пут и додао да сви гости из Лесковца одлазе са закључном да Лесковац има одличну публику.

Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић такође је поздравио публику у препуној сали:

„Причињава ми велико задовољство да подржим овај пројекат за чију реализацију је из буџета града издвојено 3 милиона динара. Фестивал „Метаморфоза“ пропагира вредности за које се Лесковац, као одговорна локална самоуправа, здушно залаже, а то су децентрализација културе и уметности и пружање подршке младим талентованим људима. За младог човека на почетку каријере је од виталног значаја да се осети уважено, да зна да се његов труд, залагање и знање високо вреднује и цени. Основна визија овог иновативног фестивала је отвореност ка младим ауторима у жељи да им се пружи надахнуће за иницијативу, охрабри их, повеже, да им ветар у леђа на њиховом путу ка успеху.“

Градоначелник је казао да се нада да ће Метаморфоза испунити висока очекивања и захвалио Жељку Хубачу, селектору фестивала на доприносу реализације истог.

Ана Софреновић, драмска уметница и председница жирија истакла је да јој је велико задовољство што је део жирија фестивала који се у Лесковцу одржава први пут.

„У овим временима када технологија преузима примат веома је важно да одржимо живи контакт са публиком, глумцима и сценом. Прелепо је да покажемо да подржавамо младе генерације, а фокус овог фестивала је управо нањима“ – казала је Софреновићева отварајући фестивал Метаморфоза

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија