wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

У Лесковачком културном центру вечерас је отворен четврти Фестивал аматерске позоришне режије.

Лесковачка публика је тако добила прилику да види шест представа у такмичарском и две у ревијалном програму, међу којима су и представе рађене по тексту Синише Ковачевића, Душана Ковачевића, по мотивима Бранислава Нушића...

Фестивал аматерске позоришне режије покренут је у жељи да се промовишу и афирмишу заљубљеници у позориште који се аматерски баве позоришном режијом.

- Нарочито ми је драго што је Лесковац једини град који има фестивал посвећен аматерској позоришној режији и што, за разлику од осталих, у први план ставља редитеље и њихов рад. Град Лесковац несебично доприноси развоју позоришне уметности. Доказ за то је овај фестивал, као и више него успешан рад Народног позоришта у традицији дугој 120 година. Верујем да смо кроз покретање Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије, кроз модернизацију биоскопа, реконструкцију Народног позоришта, унапређење позоришне понуде, и бројне музичке свечаности успели да створимо разноликост у културном животу града и да понудимо квалитетне садржаје љубитељима различитих врста уметности, рекао је на отварању фестивала градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Након отварања публици се представио Милан Цаци Михајловић који је у ревијалном делу програма извео монодраму Цацијев успоменар, у којој је говорио анегдоте о великанима српског позоришта.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија