wrapper

У препуној сали Народног позоришта синоћ је обележен 164. рођендан најстарије школе у Лесковцу, основне школе „Јосиф Костић“.

Свечана академија поводом годишњице започета је приредбом „Времеплов“ која је провела публику кроз период од оснивања школе 1854. године до дана.

Приредбу су извели ученици школе и глумци Народног позоришта.

На крају академије уручене су захвалнице ученицима који су на такмичењима остварили резултате, запосленима и представницима локалне самоправе.

У име градоначелника Лесковца, Горана Цветановића, захвалницу је примила заменица градоначелника Јасмина Ранђеловић.

„Школа Јосиф Костић, као најстарија школа у граду заузима посебно место у историји Лесковца. Поред тога, ово је прва школа која је у тек ослобођеном Лесковцу од Турака, започела наставу на српском језику, 1. марта 1878. године.

Локална самоуправа већ 5 година уназад обезбеђује боље услове за све ђаке на територији града Лесковца, то је случај и са школом „Јосиф Костић „ која је у претходном периоду прошла крозу комплетну реконструкцију и сада сија потпуно новим сјајем.

Преко Канцеларије за јавна улагања, која је издвојила преко 70 милиона динара изведена је енергетска санација и адаптација објекта ове школе. У току 2015. године уређено је и двориште и за ту намену локална самоуправа издвојила је 4,5 милиона динара.

Ученици ОШ „Јосиф Костић“ ће врло брзо моћи да се врате у своје учионице и сигурна сам да ће бити одушевљени својом новом школом.“ Поручила је Ранђеловић.

Директор ОШ „Јосиф Костић“ Илија Ђорђевић захвалио се ученицима, родитељима и колективу школе који су несебично помагали припреме школе за адаптацију, као и локалној самоуправи која је омогућила санацију ове школе после више од 100 година.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија