wrapper

У Лесковачком Народном позоришту данас је одржана свечана академија поводом 105 година постојања и раде Основне школе "Васа Пелагић".

ОШ "Васа Пелагић", једна од најстаријих школа, четврта је подигнута у Лесковцу. Више од једног века одолевала је бројним изазовима у тешким ратним временима, мењала је своју функцију, изглед и име, и успела да израсте у угледну васпитно-образовну институцију у граду коју данас похађа 716 ученика.

"Како бисмо им унапредили услове за едукацију и на тај начин квалитет њиховог знања подигли на виши ниво, у овој школи спровешће се пројекат вредан око 218 хиљада евра путем ког ћемо решити питање енергетске санације објекта," - истакла је Бранкица Стаменковић, градски већник, која се обратила испред локалне самоуправе, честитала рођендан и пожелела много успеха у даљем раду.

"Деца су наша будућност и ми ћемо наставити да континуирано улажемо у све пројекте који имају за циљ унапређење њиховог знања и квалитета образовања," - додала је Стаменковићева.

Градоначелнику, др Горану Цветановићу, уручена је захвалница од стране школе, коме се директор ове установе, Александар Цинцар-Јанковић, захвалио на подршци.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија