wrapper

Полазници бесплатне школе рукометних клубова Дубочица 54 и Метеор данас су на поклон добили спортску опрему у виду тренерица, мајица, шортсева и ранчева вредну око пола милиона динара. Бесплатна школа покренута је у сарадњи ова два клуба септембра месеца текуће године, са циљем да се овај спорт промовише међу децом школског узраста. Интересовање за тренирање је велико и тренутно има око 50 полазника распоређених у две групе, од првог до трећег и од четвртог до шестог разреда основних школа.

Децу која су се уписала у ову бесплатну школу данас је обишао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима и захвалио се људима у управи наведена два клуба који су је покренули.

Обраћајући се окупљенима градоначелник Цветановић је истакао значај бављења спортом, нарочито важан за децу у развоју и подсетио да град Лесковац улаже значајна средства за развој ове области:

„Само ове године из буџета града смо издвојили 95 милиона динара за све спортске клубове, а сетите се да је 2012. било 18 милиона, док је планирана сума за наредну годину 120 милиона динара, и ако додамо 119,5, такође милион евра и више за одржавање СРЦ Дубочице, то је укупно 2 милиона евра за наредну годину. Спорт је активност која доприноси општем здрављу како физичком, тако и психичком. Веома је важно умерене спортске активности спороводити свакодневно и редовно. Такође је важно да се деца од најмлађих година уче да им бављење спортом може донети много бенефита, поготово данас у ери компјутера и мобилних телефона када су наши најмађи углавном пред екранима.“

Градоначелник Цветановић је говорио о јучерашњој утакмици када је Дубочица 54 савладала Шамот и честитао клубу на дивним резултатима имајући у виду да су забележили 11 победа од 12 одиграних утакмица.

Након градоначелника присутнима су се обратили Србислав Нешић из РК Дубочица 54 и Драган Митровић из РК Метеор. Градоначелник се обојици захвалио на свему што чине за рукометни спорт у Лесковцу.

Драган Митровић је рекао: „Сарадња два клуба резултирала је отварањем бесплатне школе рукомета. Овде је део деце која је похађају и као што је градоначелник рекао око пола милиона евра уложено је у опрему која се данас уручује. Школа рукомета формирана је са циљем да деса живе здраво, баве се спортом и израсту у велике људе. Хвала свима, а нарочито градоначелнику који је подржао ову нашу идеју.“

Србислав Нешић је казао: „Успели смо да у од града у оквиру средстава за која аплицирамо добијемо и средства за ову школу која је бесплатна за полазнике и њихове родитеље зато што се финансира поменутим средствима. Наилазимо на велику подршку градских инститиција и градоначелника Це4тановиће и радићемо на томе да ту подршку опрадвдамо резултатима.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија