wrapper

Данас је у сали Скупштине града одржана трећа седница Штаба за ванредне ситуације града Лесковца редовног карактера којом је председавао командат Штаба и градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.

На данашњој седници је директор ЗЗЈЗ Лесковац др Иван Соколовић изнео информацију Завода о епидемиолошкој ситуацији на територији града Лесковца.

Он је рекао:

„Од последњег извештавања Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковц до јучерашњег дана стигли су резултати тестирања за 323 лица, од тога за Лесковац 225, од чега је негативно 255 лица, а позитивна су 68 лица.

Укупан број тестираних лица на подручју Округа од почетка епидемије је 209.216 лица за град Лесковац 133.239 лица. На данашњи дан чекају се резултати за 26 лица.“

На данашњој седници усвојене су и тачке које се односе на активности Јединица Цивилне заштите опште намене и специјализоване јединице цивилне заштите за узбуњивате у граду Лесковцу.

„Запослени Градске управе града Лесковца, Одељења за општу управу и заједничке послове у сарадњи са Центром Министарства Одбране Лесковац извршили су селекцију и одабир људства за попуњавање специјализоване јединице за узбуњивање на територији града Лесковца, у јединице цивилне заштите опште намене на територији града Лесковца је селекција и одабир људства у току,“ – рекао је Милан Поповић, шеф Одељења за Општу управу и заједничке послове.

Изнета је и информација о стању израђености Процене угрожености и Плана заштите и спасавања у ванредним ситуацијама од елементарних непогода и других несрећа на територији града Лесковца, затим извештај о спровођењу превентивних мера заштите усева од пожара и спаљивања биљних остатака на отвореном простору о ком је извештавао Ивица Ранђеловић начелник Сектора за ванредне ситуације, а јавност је информисана и о свим видовима обучавања субјеката из области заштите и спасавања у граду Лесковцу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија