wrapper

У сали Скупштине града Лесковца данас је одржана прва седница Парламента привредника Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа.

Уводну реч дао је, као домаћин скупа, дао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић који је том приликом истакао:

„Привреда је област којој је локална самоуправа максимално посвећена јер је развој града Лесковца, отварање нових радних места и запошљавање људи наш приоритет. Трудимо се да комуникација са привредним субјектима са подручја града буде константна и квалитетна јер само удруженим снагама можемо да  радимо на стварању повољних услова за живот, рад и пословање у Лесковцу. Од 2013. године смо остварили контакт и обишли скоро сва предузећа и бројна пољопривредна газдинства на територији града, и трудимо се да сваке године, на Дан града, наградимо успешне предузетнике и пољопривредне произвођаче који су у текућој години имали запажене резултате– рекао је градоначелник и поново подсетио да је Лесковац град са повољним пословним окружењем који једини у Србији има проценат испуњености критеријума 96,33% и осврнуо се на све награде које су последњих година припале Лесковцу:

„Као градоначелник се залажем да локална самоуправа буде добар партнер привредницима и инвеститорима, да се изазови са којима се они сусрећу идентификују и да их заједничким снагама решимо. Зато сам поносан на све награде које су ми у протеклих неколико година уручене за заслуге на пољу привреде. Град Лесковац је добитник награде "Капетан Миша Анастасијевић" за најуспешнију локалну самоуправу, и признања "Дунавски капетан". Као команданту Градског штаба за ванредне ситуације Лесковца уручена ми је захвалница за ангажовање и изузетну сарадњу током пандемије вируса корона и признање Капетан Миша Анастасијевић за изградњу и унапређење просперитета у региону као председник Скупштине Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа, а подсетићу вас да смо у током четири године мог претходног мандата успели да привучемо преко пет милиона евра иностраних донација. Пре неколико недеља постао сам добитник истоименог признања у категорији за ванредан допринос развоју и просперитету Србије, што значи да мој тим и ја, вредно и ефикасно радимо на промоцији Лесковца и Србије и да су резултати и те како видљиви.“

Скупу се обратио и државни секретар у Министарству привреде Милан Љушић који је рекао:

„У протеклих годину и по дана због објективних околности пандемије корона вируса Привредна комора није организовала уживо састанке са привредницима. Нама из министарства је веома битан близак сусрет са привредницима из тог региона који нама дау одређене информације на основу којих Министарство привреде може да формира своје погледе на пословање у том региону и да осмисли неке нове програме које ћемо моћи да реализујемо у неком наредном периоду.“

„Протекла година је била јако неповољна због пандемије корона вируса и велика је потражња била за кредитима за ликвидност, оно што је јако битно јесте да је Министарство на територији овог управног округа, односно Привредне коморе, упутило негде око 770 милиона динара за кредите за превазилажење ликвидности, то ће се наставити и ове године. А оно што је јако битно јесте да није прекинута инвестициона активност привредника на терену. Такође је важно напоменути да је на територији ове Привредне коморе кроз набавку нове опреме у претходних 5 година искоришћено преко милијарду динара кредита и око 250 милиона бесповратних средстава, искљуиво за набавку нове опреме,“ – додао је државни секретар Љушић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија