wrapper

У Центру за стручно усавршавање одржана осма радионица на тему управљања отпадом.

Радионица представља део Акционог плана за спровођење Пакета подршке унапређења квалитета услуга, дијалога и ефикасности локалне администрације чији је финансијер Влада Шведске.

Радионици су поред представника Града Лесковца и стручних служби градских управа, присуствовали Шведски и домаћи експерти у области управљања отпадом на локалном нивоу.

Тема ове дводневне радионице била је планирање управљања отпадом са освртом на примарну сепарацију отпада.

Радионица је имала студијски карактер, а тицала се свих активности које би обухватао будући Локални план за одлагање отпада, његову визију, циљеве, критичне факторе за спровођење локалног плана чистијег Лесковца.

Соња Поповић, национални експерт у области управљања отпадом и представник Сталне конференције градова и општина,   говорила је о наставку рада на плану управљања отпадом града Лесковца. Потенцирано је на циљевима и важним областима које би будући Локални план управљања отпадом обухватао.

Пер Олоф Халберг, међународни шведски експерт у области управљања отпадом на локалном нивоу, преносећи искуства из Шведске, потенцирао је на значају израде почетног извештаја о реализацији локалног плана управљања отпадом за територију града Лесковца за период 2010. до 2020. како би се дошло до будућих циљева, стратешких активности и мерљивих резултата.

Након излагања отворена је дискусија о комуникацији са различитим заинтересованим странама те се разматрало о важним изазовима, круцијалним питањима, следећим корацима са циљем увођења у Локални план управљања отпадом.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија