wrapper

Данас је одржана прва седница Градског штаба за ванредне ситуације редовног карактера на којој су изнете последње информације о епидемиолошкој ситуацији на територији града Лесковца као и Предлог Годишњег извештаја о раду Штаба за ванредне ситуације града Лесковца за 2021. годину у чијем је саставу и годишњи извештај о раду штаба за 2020. годину.

Др Иван Соколовић, директор ЗЗЈЗ, је поднео извештај Завода за јавно здравље:

„Од последњег извештавања Градског штаба за ванредне ситуације стигли су резултати за 539 лица (град Лесковац 327) – 246 резултата је са позитивним налазом од тога 126 лица са територије града Лесковца. Од 246 резултата 121 лице са позитивним резултатом тестирања је запослено, 36 незапослених, 61 пензионер, 16 ученика, 4 студента и 8 детета. Тренутно се чека 20 резултата из лабораторија са Јабланичког округа, за лица која су узоркована у ЗЗЈЗ Лесковац, Општој болници Лесковац, Домовима здравља Јабланичког округа током претходних дана."

Милан Поповић, шеф Одељења за општу управу и заједничке послове је поднеo извештај о другој тачки дневног реда:

„Штаб за ванредне ситуације града Лесковца у 2020. години одржао 27 седница, док је у 2021. години одржано 14 седница, а све у времену трајања пандемије COVID-19. На свакој од ових седница је детаљно, на предлог надлежног Завода за јавно здравље Лесковац, разматрана епидемиолошка ситуација и доношене су одређене мере, о чему је јавност благовремено обавештавана, такође на свe седницe штаба су позивани медији и сваки извештај је објављиван на званичном сајту Града Лесковца. Изузетна сарадња је забележена са Општом болницом Лесковац, Домом здравља Лесковац, Заводом за јавно здравље Лесковац, Црвеним крстом Лесковац, Министартвом унутрашњих послова, Војском Србије, Градском управом града Лесковца и другим државним и локалним органима, управо у циљу заједничке борбе са пандемијом COVID-19.

Организовани су кол центри за помоћ суграђанима у периоду ванредног стања, посредовало се у набавци средстава за дезинфекцију и заштитне опреме, констатно се апелује на важност вакцинације против корона вируса, радило се на опремању пункта за вакцинацију и формирању пунктова по месним заједницама, једном речју чинило се, чини се и чиниће се све да се што ефикасније и са што мање последица изађе из кризе коју је створио корона вирус у читавом свету.“

Чланови Градског штаба су једногласно усвојили извештаје, а заменик команданта Штаба за ванредне ситуације Андрија Атанасковић је на крају седнице апеловао на грађане да се строго придржавају свих продивепидемијских мера прописаних од стране Кризног штаба Владе Републике Србије и да се у што већем броју вакцинишу.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија