wrapper

Градоначелник Лесковца и командант Градског штаба за ванредне ситуације др сци. мед. Горан Цветановић данас је сазвао још једну ванредну, 20. седницу штаба.

 

На седници је усвојен записник са претходне седннице, а у оквиру прве тачке директорка лесковачког Завода за јавно здравље Александра Николић извештавала је о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Лесковцу и казала да је јуче потврђен први случај зараженог од корона вируса.

Након тога командант и чланови Штаба потврдили су наредбу по којој се Заводу за јавно здравље налаже да прати епидемиолошки ситуацију, поступа по алгоритмима, односно прописаној процедури за спечавање, сузбијање и гашење епидемије COVID-19 на територији града Лесковца и редовно о томе извештава Градски штаб за ванредне ситуације. Иста наредна издата је и Дому здравља Лесковац.

Након усвојених наредби, градоначелник Цветановић упутио је препоруку начелнику Градске управе Милошу Цветановићу да се појача контрола пијаца на територији града и да се рад истих обустави уколико дође до драстичног повећања броја оболелих.

20. sednica staba

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија