wrapper

Штаб за ванредне ситуације је заседао данас како би се постојеће мере предострожности у борби против епидемије COVID-19 усагласиле се најновијим одлукама Владе Републике Србије. С тим у вези потврђена је одлука по којој забрана кретања важи за период од 17 до 05 часова ујутру изузев недеље када ће грађанима који су старији од 65 година бити омогућено да се у периоду од 03 до 08 часова снабду животним намирницама. Напуштање домова у време трајања полицијског сата ће бити омогућено само из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или уз посебно одобрење надлежних органа. Такође ће грађанима бити омогућено да своје кућне љубимце изведу у шетњу у периоду од 20 до 21 час и то најдуже 20 минута и највише 200 метара од места пријављеног пребивалишта.

У складу са наредбом Владе Републике Србије спроводиће се одлука по којој је у затвореним просторима дозвољено да борави највише петоро особа, забрањено је обављање јавног превоза путника у друмском саобраћају аутобусима, осим посебног линијског превоза које ће привредни субјекти обављати искључиво ради реализације радних задатака запослених. Ова забрана се не односи на такси превоз, лимо сервис и превоз за сопствене потребе.

ЈКП „Топлана“ ће по препоруци Штаба за ванредне ситуације због најављених ниских температура продужити рад својих котларница и по потреби обезбедити и двадесетчетворочасовно грејање станова.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у граду директорка Завода за јавно здравље Александра Николић рекла је следеће:

„Од почетка примена мера лица која су стављена под здравствени надзор на територији града Лесковца због контаката са евентуалним сумњама је 30. Лица која су стављена под самоизолацију од почетка примена мера на териоторији града Лесковца је укупно 430.“

„У недељу на територији града Лесковца постојала је индикација на тестирање код једног пацијента. Ми смо у том случају поступили по процедурама: материјал је однесен на институт Торлак, чекамо резултате. Лице је на инфективном одељењу, и, наравно урадили смо комплетно епидемиолошко испитивање свих контаката лица и ставили их под здравствени надзор,“ – додала је директорка Николић.

gradski stab vanredne situacije 19 1gradski stab vanredne situacije 19 2gradski stab vanredne situacije 19 3

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија