wrapper

Данас је у хали Спортско рекреативног центра Дубочица одржан осамнаести међународни карате турнир „IPPON KUP“.

Учествовало је више од 40 екипа, са око 700 каратиста из Бугарске, Македоније, Србије и Црне Горе.

Такмичари су наступили у катама и борбама, у појединачној и екипној конкуренцији. Најуспешнијима су додељене дипломе, медаље и пехари.

Овогодишњи турнир отворила је Бранкица Стаменковић, градски већник задужен за образовање, спорт и омладину, која је у име градоначелника, локалне самоуправе и поздравила домаћине ове међународне манифестације, која се већ осамнаест година одржава у организацији клуба „IPPON“ а под покровитељством града.

„Свака манифестација која траје дуги низ година, а ова постаје пунолетна, ствара базу, не само спортских резултата и талената, већ гради и пријатеље међу такмичарима из региона. Доказ за то је и више од 700 такмичара који данас учествују.

Карате спорт је веома интерактиван, изискује самодисципплину, развија концентрацију и свест и базира се на вредностима којима сви тежимо-узајамно поштовање, искреност и позитивно размишљање.“ Поручила је Стаменковићева.

Председник и тренер клуба „IPPON“ Миливоје Златковић поздравио је госте и уручио захвалнице за успешну срадњу и допринос у развоју карате спорта и карате клуба „IPPON“ из Лесковца градоначелнику Лесковца, Горану Цветановићу, градској већници Бранкици Стаменковић, Милошу Стевановићу представнику Одељења за друштвене делатности задуженом за спорт.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија