wrapper

Данас је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић заједно са својим сарадницима обишао поодмакле радове на изградњи градског колектора.

"Постројење за прераду отпадних вода је пројекат који ће град Лесковац заједно са Србијом уврстити у ред градова и земаља са развијеном свешћу о важности очувања животне
средине. Сви смо максимално посвећени овом пројекту и жељно ишчекујемо дан када ћемо раме уз раме стајати са развијеним европским земљама које инсистирају на дизању еколошке свести зарад стварања здравијег окружења које ћемо оставити у аманет нашој деци и унуцима. Наш озбиљни приступ овом пројекту и константно ангажовање сведочи о нашој решености и посвећености овом пројекту. Вредност радова на изградњи колектора је 417,2 милиона динара, док је за услуге надзора издвојено 46,5 милиона."

"Посао пројектовања и изградње и  услуге техничке контроле и надзора у укупном износу од близу 464 милиона динара финансира Влада Републике Србије преко Министарства заштите животне средине, а експропријацију земљишта на траси колектора финансира град Лесковац и то у износу од близу 27 милиона динара," - додао је градоначелник Цветановић.

Присутнима се обратио и Будимир Стојиљковић који управља овим пројектом. Он је говорио о комплексности радова на постављању цеви , њиховој монтажи и заваривању. Он је истакао да је затрпавање цеви најпроблематичнији део овог сложеног посла и нагласио да је вероватно овај део био разлог из ког је стари градски колектор доживео фијаско под руководством претходне власти јер пројекат није одређен по одговарајућим нормативима. Сада је инсистирано на томе да се пројектанти и извођачи радова посвете много већу пажњу тој области и да се она прецизно дефинише. По његовим речима зато пројекат сада има 180 страна за разлику од претходног који је имао двадесетак. Он је рекао да је комплетирано 370 метара, 620 метара је испитано, заварено, атестирано и делимично затрпано до одређеног слоја.  

Завршетак радова на изградњи колектора очекује се до 30. 05. 2020. године.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија