wrapper

Месне заједнице воде рачуна о економским, социјалним, културним, али и свим осталим сегментима своје територије. Такође, и још важније, ове јединице воде рачуна и окупљају људе са територије на којој се налазе, а све у циљу побољшања животних услова за све становнике. 

Данас је посећена МЗ у Подримцу, МЗ "Вељко Влаховић" и МЗ у Винарцу. У њихову адаптацију укупно је уложено милион и 400 хиљада динара.

Поменута улагања нису коначна за ову годину, ускоро нас очекује обилазак месних заједница Радоњица и Накривањ за које је Град издвојио око 500 хиљада динара, док укупна планирана издвајања за 2018. износе око 33 милиона динара.

"Град Лесковац, као одговорна локална самоуправа, помаже своје месне заједнице и константно улаже у њихов развој. Имали смо прилике да заједно обиђемо зграде месних заједница у Доњем и Горњем Трњану, Доњем и Горњем Синковцу, Турековцу, Белановцу и Карађорђевцу, за чије је уређење град издвојио преко 2 милиона динара. Отворили смо и нову зграду месне заједнице у насељу Анчики која свој простор дели са амбулатном. Вредност ове инвестиције је око 14,7 милиона динара.

Да бринемо о свим нашим суграђанима и да су нам најважније и оне најситније јединице управљања градом говори чињеница да је за период од почетка текуће године до данас у 58 месних заједница за адаптацију објеката, за поправку и насипавање путева, за уређење дворишта и постављање мобилијара издвојено преко 19 милиона динара, док је за сталне трошкове и деблокаду појединих месних заједница издвојено око 7 милиона динара," - истакао је градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија