wrapper

У сарадњи са Министарством рударства и енергетике Град Лесковац је јуче и данас обележио Светски дан енергетске ефикасности.

Поводом тога, јуче, 4. марта, у Центру за стручно усавршавање у образовању организоване су многе активности, међу којима је и такмичење у друштвеној игри „Играј за енергију“. Реч је о игрици коју је покренула немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), чији је циљ да се деца на забаван начин едукују о значају уштеде необновљивих извора енергије.

На такмичењу је учествовало 24 школа, а за победнике су били обезбеђени и поклони, који су данас уручени у Скупштинској сали Града Лесковца. Представницима школа и учесницима овог такмичења обратио се градоначелник Лесковца др Горан Цветановић истакавши: „Као један од ретких градова у Србији, Лесковац следи упутства Министарства рударства и енергетике, а све са циљем повећања енергетске ефикасности у локалној самоуправи.

У вези са тим, именован је енергетски менаџер, а у оквиру Одељења за друштвене делатности формирана је група послова која се бави свим оним што је везано за енергетску ефикасност. Оформљена је и Комисија за контролу енергената у образовању.“

Градоначелник је нагласио да грађани енергетску ефикасност треба да сагледају као процес промена навика које неће нарушити квалитет живота, али ће утицати на смањење трошкова.

„Још једном желим да апелујем на све да разумно користе електричну енергију и тиме допринесу квалитетнијем начину живота, а уједно и очувању животне средине“, рекао је Цветановић, који је на крају честитао победницима и захвалио свима који су учествовали у овим активностима .

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија