wrapper

Данас је у Народном музеју у Лесковцу поводом прославе Дана Народног музеја и прославе 70 година његовог постојања, отворена изложба „Ратни пут Моравске дивизије 1914-1918“.

Изложба је приређена у оквиру државног програма Републике Србије – обележавање стогодишњице Великог рата уз подршку Министарства културе Републике Србије и Града Лесковца. У реализацији изложбе учествовао је већи број установа културе са територије Републике Србије. А материјал је прикупљен од стране музејских саветника Народног музеја у Лесковцу, Мире Ниношевић и Верољуба Трајковића. Изложбу је отворио Градоначелник града Горан Цветановић и након честитки поручио:

„Ова изложба је још један пример професионалности, озбиљности рада и добре организације ове установе. Користим ову прилику да се захвалим директорки Мири Ниношевић и свим запосленима на уложеном знању, труду и ентузијазму и желим им да наставе са добрим радом.“

Након обиласка изложбе у Сали научне скупове је одржана свечана седница на којој је поздравну реч дао градоначелник и нагласио да Народни музеј у Лесковцу поставља стандарде за рад свим музејима у региону, док је директорка музеја Мира Ниношевић на седници дала годишњи извештај у раду музеја.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија