wrapper

Ватрогасно-спасилачка јединица у Лесковцу добила је ново ватрогасно возило у вредности од 225 хиљада евра.

„Град Лесковац има изузетно добру сарадњу са Владом Републике Србије. У последњих десет дана имали смо долазак председника Србије, господина Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић, министарке и потпредседнице Владе, Зоране Михајловић, министра омладине и спорта Вање Удовичића, и поред тога добру сарадњу са Министарством унутрашњих послова, чији је резултат управо пред нама,“ – казао је градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић истичући да је последњи пут возни парк био обновљен 2008. године, када је он први пут био градоначелник.

Он је додао да су ватрогасци вредни, интелигентни, да делују промптно и да је на овај начин техничка ефикасност подигнута на највиши могући ниво.

„Са жељом да сте увек технички опремљени и спремни, а да имате што мање посла, надам се да ово није последња у низу акција и да ћемо и у наредном периоду пробати да набавимо још неко возило овако великих техничких карактеристика и могућности,“ – казао је градоначелник.

„Од Министарства унутрашњих послова добили смо једно ново ватрогасно возило, у питању је возило са 4000 литара воде, 200 литара пенила и богато је опремом за вршење техничких интервенција различитих врста. Ово нам возило много значи, јер представља почетак обнављања нашег возног парка у наредном пероду биће још ватрогасних возила,“ – рекао је Ивица Ранђеловић, начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а.

Начелник је и овог пута апеловао на несавесне грађане да поведу рачуна, да не спаљују на отвореном простору, јер су претходне недеље имали 140 интервенција на отвореном простору, а само од понедељка до петка 61 интервенцију.

Саша Јовановић, командир ватрогасне бригаде, истакао је да је до доласка овог новог камиона просек старости возног парка био 25,5 година. Ово је након 10 година ново возило, које ће, осим по годинама и техничким карактеристикама, битно да употпуни возни парк.

„За разлику од претходних возила оно је знатно боље опремљено. Осим опреме за гашење водом и пеном, оно има и велику количину опреме за спасавање из дубина, са висина, код техничких интервенција у саобраћају и низ друге опреме које служе за повећање безбедности и ватрогасаца и људи којима се пружа помоћ,“ – казао је командир.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија