wrapper

Јавно комунално предузеће Водовод, представило је данас ново специјално комбиновано возило Канал џет са двоструком наменом. Реч је о возилу које ће олакшати одржавање разгранате канализационе мреже.

Укупна запремина резервоарског простора возила је 8 кубика, од чега је 5 кубика намењено за воду фекалног порекла, док је 3 кубика намењено за чисту воду. Возило је опремљено свом пратећом опремом укључујући и вакуум пумпу и пумпу високог притиска која је опремљена  великим и малим витлом са цевима дугим од 100 метара, са комплетном опремом за руковање, сензорима и алармима којима се омогућава безбедан рад руковаоца специјалним возилом. Такође возило је опремљено мотором еуро 6 које задовољава све еколошке стандарде у складу са заштитом животне средине. Цела надоградња возила на Ивеко шасији је покривена спољашњом маском аеродинамичног облика, чиме су све компененте надоградње заштићене од спољашњих атмосферских утицаја и механичких оштећења возила.

Укупна вредност набавке возила путем финансијског лизинга износи 29,8 милиона динара.

Возило је представио директор ЈКП Водовод Станиша Ристић који је рекао:

„Највећа предност овог возила је обављање две функције истовремено или појединачно у зависности од потребе на терену, а то је одгушење канализације воденим млазом под притиском али и усисивање муљевитог садржаја вакуум пумпом. На овај начин омогућено је брзо, ефикасно и економично чишћење и одржавање градске канализационе мреже.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија