wrapper

Хемијска индустрија Невена, некадашњи козметички гигант Лесковца је пре годину дана добио ново руководство. Компанија Рим гроуп из Београда је купила Невену из стечаја за 108 милиона динара и већ су ове године почели да бележе резултате. Својим партнерима и корисницима ова компанија нуди широк производни асортиман козметичких и хемијских производа – дечја козметика, средства за хигијену зуба, за косу, за негу лица и тела, ногу и руку, кућну хемију...

Након обиласка погона, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се са руководством обратио медијима и казао:

„За време златног доба, Лесковац је био индустријски центар југоисточног дела Европе. Привреда се тада, између осталог, базирала и на хемијској индустрији, а сигурно се и са сетом сећате да је на улазу у град некада стао натпис – Добро дошли у град козметике! Данас смо познати захваљујући хемијском гиганту, добропознатној компанији Невена. Драго нам је што су брендови уз које смо ми одрасли, опстали и што и данас живе. Хвала власнику, господину Јоксимовићу, као и директору Миљковићу који је све време водио рачуна да ова фабрика не оде у неком погрешном правцу, хвала што сте наставили да одржавате традицију коју смо некад имали и тиме доприносите бољој и квалитетнијој пословној клими нашег града.“

„У последњих неколико година трудимо се да обновимо некадашње симболе Лесковца попут Сајма, хотела Београд, да оживимо део старе славе, стога верујем да ћете и ви допринети развоју Невене, јер само вредни, марљиви, упорни и истрајни људи остварују резултате. Честитам вам на успеху и за разлику од раних приватизације, овде се видно види помак У разговору са власником, установили смо да ће Невена у наредних 4-5 година достићи ниво онога што је некада била Невена“ додао је градоначелник.

Директор Миљан Миљковић се захвалио на посети и лепим речима и подршци и нагласио да је ова фирма успела да сачува раднике у време епидемије и додао: “Задржали смо брендове по којима је Невена позната и могу да приметим да већина производа одлично пролази на тржишту.”

Раде Јоксимовић власник ове и компаније Кенди раш рекао је следеће: “Обећавам да ћемо Невени вратити стари сјај. За ових годину дана смо видели колико је јак овај бренд и да има огроман потенцијал. Задржали смо све раднике који су у тренутку куповине били у Невени и планирамо да отворимо још радних места, да уложимо у машине и повећамо производњу. Позивам вас да за две године када будемо славили седамседесет година постојања фирме поново дођете и видите још већи напредак.”

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија