wrapper

Зграда ЈП „Пошта Србије“ која је до недавно служила као главни објекат овог предузећа y  Лесковцу је након двадесет година реконструисана тако да овај градски прометни кутак, који је пре две године добио уређен плато, изгледа много лепше. У реконструкцију фасаде је ово предузеће уложило 6,5 милиона динара.

Већи део служби такозване „главне поште“ свој посао обавља у новијем објекту у улици Краља Петра Првог бб, док се тренутно у згради преко реке Ветернице налази шалтерска служба. Пошта Србије је прошле године, поводом Светског дана поште који обележавају све националне поштанске управе на дан када је 1874. у Берну основан Светски поштански савез, пустила у рад овај нови, савремени поштански објекат на простору од готово 2400 метара квадратних. У тој згради иза Главне железничке станицу су данас смештени савремени претоварно-сортирни центар, шалтер сала поште и канцеларије стручних служби. Тада је лесковачкој Пошти дато и десет модерних специјализованих доставних возила – квадова за неприступачне терене.

Циљ ових промена просторија је омогућавање већег и бржег обима реализације поштанских услуга на територији Јабланичког округа, укључујући и Пост експрес и логистичке услуге, побољшање услова рада запослених. Техничком и технолошком модернизацијом Пошта Србије потврђује своје дугорочно развојно опредељење и стратешку улогу поузданог партнера привреде и грађана.

Занимљиво је да се на данашњем месту зграде „главне“ Поште у време Османског царства налазило турско купатило, док је у периоду између два светска рата када је град Лесковац био познат као административни, привредни и културни центар региона, овај простор заузимала ужерска пијаца. Тадашњи Ужерски трг је дневно посећивао огроман број људи из различитих крајева Европе с обзиром на то да је Лесковац био индустријска престоница надалеко позната по производњи ужади, гајтана и текстила. Зграда која и данас стоји у улици Светозара Марковића је саграђена након Другог светског рата 1948. године а важила је за један од првих већих објеката тог типа.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија