wrapper

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 495

Након више деценија, 740 ученика Основне школе „Трајко Стаменковић“ у Лесковцу добило је боље услове за боравак у својим учионицама.

Град је уз финансијску подршку Европске уније и Владе Швајцарске, у износу од 95 000 евра, реализовао пројекат “Побољшање енергетске ефикасности кроз енергетску обнову објекта”. Радове, чија је укупна вредност 105 000 евра, извело је предузеће АД Стандард.

Извршена је енергетска санација фасаде, комплетно је замењена стара столарија, у свим учионицама и кабинетима, холовима и ходницима, као и у административним просторијама, замењено је дотрајало осветљење са савременим лед панелима. Кроз остварене уштеде у пројекту додатно је енергетски саниран таван постављањем нове изолације, комплетно су замењени хоризонтални и вертикални олуци, а омогућена је и израда Енергетског пасоша.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић рекао је данас да је ово прва школа која је комплетно енергетски санирана уз финансијску подршку страних донатора.

- Оно што је добра вест је да ће, такође, захваљујући средствима донатора за десетак дана кренути радови на побољшању енергетске ефикасности и Основне школе „Јосиф Костић“ у Лесковцу.  До сада смо, новцем из градског буџета, комплетно енергетски санирали 6 школа: Основну и Средњу школу у Грделици, Гимназију и Економску школу, Основну школу „Коста Стаменковић“, Основну школу „Вук Караџић“ у Лесковцу и Основну школу „Вук Караџић“ у Чекмину. Наш циљ је да сваки ученик има једнако прво на образовање и добре услове за боравак у учионицама. Зато ћемо до краја 2017. овај процес завршти и у Основној школи „Васа Пелагић“ у Лесковцу и „Вук Караџић“ у Печењевцу, рекао је градоначелник Цветановић.

Након енергетске санације објекта  у Основној школи „Трајко Стаменковић“, изграђена је заштитна ограда око школског дворишта, у дужини од 312 метара.  Као најповољнији понуђач радова изабран је „Инвестградња“ Лесковац, а вредност изведених радова је око 2.920.000. 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија