wrapper

Почетком године Министарство унутрашњих послова је обезбедило пет модерних возила са аутомеханичким лествама која служе за евакуацију и спасавање на великим висинама до чак 32 метара. Једно од њих намењено је Ватрогасно-спасилачкој јединици Сектора за ванредне ситуације МУП-а у Лесковцу која је пре две године одликована Октобарском медаљом града Лесковца.

Тим поводом одржана је прес конференција на којој је у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића говорила чланица Кабинета Јелена Станковић:

„Још један доказ да Град Лесковац има одличну сарадњу са Владом Републике Србије и Министарством унутрашњих послова јесте и повод данашње конференције – набавка новог ватрогасног возила чија је вредност преко 800 хиљада евра. Ради се о најсавременијем камиону са аутомеханичким лествама које се користе за спасавање и евакуацију са великих висина.

Веома је значајно што је ватрогасно-спасилачка јединица у Лесковцу осавременила и оснажила технички капацитет – брже ће се и боље одговарати радним задацима и изазовима. Поред ове значајне инвестиције, Ватрогасно спасилачка јединица је добила и АТВ возило марке Поларис које се користи за превоз терета и евакуацију са неприступачних терена, а вредно је 12.000 евра."

Подсетивши да је само прошле године у Ватрогасно-спасилачку јединицу стигло чак три возила чија укупна вредност износи 670 хиљада евра, Ивица Ранђеловић, начелник Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, је појаснио да је ново возило изузетно важно за безбедност града и грађана Лесковца с обзиром на то да је опрема која је до сада коришњена за евакуацију и спасавање на великим висинама старија од 30 година.

„Ми сада имамо опрему која је модерна и користи се свуда у свету. У наредном периоду ћемо вршити обилазак вишеспратница како бисмо проверили да ли ти објекти одговарају прописима и указиваћемо на проблеме и опасности јер да бисмо адекватно користили ово возило морамо да имамо приступ зградама. Захваљујем градоначелнику и његовој екипи на посети и жељи да нам да подршку и што прати оно што радимо.“

Командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Лесковац Ненад Симић је након демонстрације ватрогасаца, појаснио да је на ово возило могуће поставити црево и тако приступити гашењу пожара уколико се ради о неприступачној згради. Према његовим речима, поступак обуке је у току и Ватрогасно-спасилачка јединица ће ускоро добити и званични сертификат за руковање овим возилом.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија