wrapper

Данас се у лесковачком селу Номаница изводе завршни радови на изградњи саобраћајнице која пролази кроз ово место. Радови су почели првог априла и биће завршени пре рока од 30 дана. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао радове и разговарао са мештанима.

На конференцији за медије одржаној овим поводом говорио је директор ЈП Урбанизам и изградња Новица Николић и рекао:

„У току су завршни радови на изградњи саобраћајнице у Номаници. Асфалтира се око 300 метара пута и радови су вредни три милиона и 790 хиљада динара. Средства за реализацију је обезбедио град Лесковац, а извођач је група понуђача Карголес. Данас се ради асфалтирање саобраћајнице а пре тога је уграђен ивичњак у дужини од око 600 метара. Поред тога урађени су тампонски слојеви и прилази домаћинствима.“

Новица Вучковић одборник у Скупштини града Лесковца и мештанин тог краја је такође говорио на коференецији и нагласио да је ова улица веома значајна за становнике Номанице зато што се у њој налази 25-30% укупног броја домаћинстава.

„Радове на улици смо најавили пре неколико месеци приликом обиласка СЗР Вин и веома ми је драго што се они данас завршавају. Желим да се захвалим градоначелнику Цветановићу на константној подршци коју нам пружа. Он је једини градоначелник који је икада посетио наш крај и свака посета је имала велики значај за нас. Урађена је електрифкација поља, изграђена нова школа у Горњем Крајинцу, асфалтиране су улице и атмосферска канализација, рађени су атарски путеви у Номаници, Злоћудову где су и асфалтиране две улице“ – подсетио је Вучковић.

Присутнима се данас обратио и власник СЗР Вин Ненад Настић, фирме која запошљава 28 радника и која је на рачун града Лесковца током трајања ванредног стања уплатила 100 хиљада динара и донирала намештај Сигурној кући:

„Овај период ће остати упамћен у нашем селу из два разлога. Први је што ове године у први разред основне школе полази осморо деце, а то је рекорд у последњих 50 година. Други разлог је што смо добили асфалтни пут који ће сви мештани користити. Улагањем у инфраструктуру нашег малог села се види визија тренутног руководства, а то је улагање у будућност. Захваљујем се градоначелнику који је своје обећање испунио. Ова улица је значајна и за посао у смислу репрезентативности, зато што ће клијенти који долазе до наше фирме сада ићи асфалтом а не земљаним путем.“

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија