wrapper

Лесковац ће ове године постати богатији за три фабрике и преко 3000 радних места.

До краја 2018. године очекује се отварање новог, проширеног погона „Jeanci“ , отварање треће фабрике „Yura“ као и покретање погона потпуно нове компаније, британског „Delphi-a“.

Град очекује и отварање супермаркета „Lidl“.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић обишао је градилишта фабрика „Yura“ и „Delphi“, завршену зграду некадашње „Синтетике“ у коју ће свој погон преселити „Jeanci“ као и простор на којем ће се отворити „Lidl“.

„Лесковац је први град у којем је завршена изградња супермаркета „Lidl“и чекамо да се тај посао завршио и у другим градовима. Ово је некада био девастиран простор и убиштен пословни простор, и да је то било ругло Лесковца. Град Лесковац је компанији ЛИДЛ продао земљиште за цену од 75 милиона динара. Додатно су платили 10,5 милиона за опремање земљишта што значи да је само долазак ове компаније у град Лесковац имао прилив у буџет града од 85,5 милиона динара„рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Након обиласка „Lidl-а“ градоначелник Цветановић је на простору где ће нићи нова фабрика „Yura“ рекао да је реч о инвестицији од 45 милиона динара. У овој фабрици биће запошљено око 500 радника и бавиће се производњом електронских компоненти за електрична возила.

Када је реч o „Jeanci-u“, турски инвеститори ће један од својих погона преселити у зграду некадашње „Синтетике“ у Текстилној улици и запослити још 300 радника. Имовину овог предузећа купио је град Лесковац по цени од 30 милиона динара, док је адаптација зграде финансирана од стране Владе Републике Србије у износу од 195 милиона динара. Радови на овој локацију су при крају, а пресељење погона и почетак рада се очекује у току лета 2018.

Највише Лесковчана биће запослено у производном погону британске компаније „Delphi“ односно „Aptiv Packard“ чијим отварањем се покреће Зелена зона на територији града Лесковца. Након доласка „„Aptiv –а“ очекује се долазак бројних инвеститора у овом делу.

„Налазимо се у Зеленој зони у којој се изводе радови на изградњи нове фабрике у нашем граду и то фабрике „Aptiv Packard“ Лесковац. Претежна делатност предузећа ће бити производња каблова за аутоиндустрију. Компанија се обавезује да на овом простору изгради производну халу са административним и пратећећим објектима укупне површине најмање 27 105,37 и запосли најмање 2000 радника. Вредност улагања је најмање 25 милиона евра од чега се 17,5 милиона евра је само улагање у објекат. Запошљавањем најмање 2000 радника, а верујем да ће бити и више, представља повећање од 9,8 % запослених у привреди града Лесковца и значајно увећање јавних прихода „ рекао је градоначелник Лесковца приликом данашње посете.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија