wrapper

Јужнокорејска компанија „Јура“ донирала је лесковачком Дому здравља рачунарску опрему у вредности од око милион динара. Ова опрема распоређена је у свим амбулантама Дома здравља у којима је било потребно техничко обнављање.

Tим поводoм градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, је са представницима ове компаније и менаџментом Дома здравља посетио амбуланте у Брестовцу и Доњем Бријању.

Овом приликом градоначелник је истакао:

„Са циљем унапређења примарне здравствене заштите издвајана су значајна средства за наш Дом здравља, за опремање, зараде, инвестиционо одржавање. Велика помоћ у опремању наших здравствених установа долази од наших великих корејских пријатеља из компаније Јура. Дом здравља опремили су значајним савременим апаратима попут ортопана, колор-доплера и дефибрилатора, а сада су, са циљем унапређења функционисања здравственог система донирали и рачунарску опрему.“

Градоначелник је додао да је локална самоуправа у ове две амбуланте уложила 4 милиона динара и то у у постављање ограде, уређење фасаде и подова, постављање ЛЕД расвете и новог котла, реконструкцију крова.

Директор Дома здравља, Славиша Божић, захвалио се због донације и помоћи локалне самоуправе, док је директор компаније „Јура“ у Србији Парк Јонг Хван поручио да ова компанија себе сматра мултинационалном, да су задовољни својим боравком у Србији и Лесковцу и да ће наставити са донирањем. Он је додао да је не види ову компанију као корејску већ као српску компанију која послује у Србији и као лесковачку која послује у Лесковцу и да је уз помоћ града "Јура" постала лесковачка компанија.

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија