wrapper

Данас је у Свечаној сали града Лесковца представљена нова опрема коју су град Лесковац и Добровољно ватрогасно друштво добили од стране Ватрогасног савеза Србије у вредности од 750 хиљада динара. Ради се о моторној ватрогасној пумпи, кључевима за хидранте, ручним противпожарним апаратима, алату, специјалним маказама за сечење арматуре и комплетима за прву помоћ и опрему за помоћ током елементарних непогода изазваних поплавама.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је том приликом истакао следеће:

„Ова донација је од изузетног значаја за наш град. Опрема која је стигла, користиће се за гашење пожара, као помоћ ватрогасцима спасиоцима и биће смештена у магацину Градске управе, Одељења за општу управу и заједничке послове и стављена на располагање нашем Добровољном ватрогасном друштву и запосленима који се баве пословима Цивилне заштите, када за то постоји потреба,“ – и захвалио се члановима Добровољног ватрогасног друштва на залагању, енергији и љубави према послу и истакао да је Октобарска награда града Лесковца заслужено отишла у руке Ватрогасно спасилачке јединице чији чланови су стручни, спретни, брзи.

„Ускоро ће бити завршена и улица Југ Богданова, где је смештена ваша Ватрогасно спасилачка јединица, тако да ће ефикасност бити још већа. Гледаћемо да у будућности направимо нови центар ватрогасне службе, који ће бити дислоциран, али ће за то бити потребно много средстава, како би улице које иду према вама биле једносмерне.“

„Желим да се захвалим и шефу службе Милану Поповићу који је почетком године за град Лесковац набавио и још две муљне пумпе за извлачење воде, као и две професионалне сушилице за исушивање влаге у поплављеним просторијама, са пратећом опремом, које се, по потреби, а на захтев мештана или представника месних заједница, отпремају на угрожено подручје. Вредност ових машина је скоро милион динара и финансирана је из буџета Града. Тренутно на располагању имамо 10 агрегата за производњу струје, 4 муљне пумпе и 2 професионалне сушилице влаге, са пратећом опремом.“

Председник Добровољног ватрогасног друштва Михајло Југовић рекао је:

„Циљ Добровољног ватрогасног друштва је да унапреди заштиту од пожара. Наши чланови се дуго баве овим послом и то желимо да пренесемо млађим генерацијама, да бисмо што више младих укључили и подигли свест свих наших суграђана о томе колико је битна добра организација Добровољног ватрогасног друштва за повећање безбедности“ –  и додао да постоји велико интересовање младих Лесковчана да приступе овом друштву.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија