wrapper

У Свечаној сали Града Лесковца данас је одржана конференција за медије на којој су градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, и директорка Музичке школе „Станислав Бинички“ Биљана Миљковић најавили 11. ЛЕДАМУС и наступ виолинисте Немање Радуловића поводом Светског дана музике.

„Ценимо рад Музичке школе због свих успеха и награда које су добијали, али и зато што „Ледамусом“ промовишу Лесковац као град културе. Зато смо одлучили да бројним наградама додамо и нашу, Октобарску награду, за коју верујем да спада међу најдраже. Поред ЛЕДАМУСА имамо велико задовољство да најавимо долазак Немање Радуловића, виртуоза на виолини, Новака Ђоковића у свету музике. Он ће бити наш гост 21. јуна на Светски дан музике и веома сам срећан што Лесковац својим становницима може да поклони његов концерт“ – рекао је на конференцији градоначелник Цветановић.

Биљана Миљковић, директорка Музичке школе истакла је:

„Сваки ЛЕДАМУС је за нас који живимо у Лесковцу и волимо уметничку музику посебан догађај, јер имамо прилику да чујемо изузетне уметнике из земље и света. Ове године на програму ЛЕДАМУС-а је 8 концерата, а на првом свечаном концерту поводом отварања фестивала наступаће Владими Милошевић, наш признати пијаниста и Димитриј Прокофјев, руски виолончелиста, који живи и ради у Црној Гори.“

Миљковићева је позвала све да у суботу 01.06.2019. године у 20 часова дођу у Свечану салу Града Лесковца, где ће уживати у делима Шуберта, Шумана, Капустина и Сергеја Прокофјева и најавила Весну Гиговску, Вељка Кленковског, интернационални трио: Мари-Клодин-Пападополс, Александар Вај и Јована Николић, затим Градски дечји хор Звездице, КО Аморозо, Вокалну групу Либеро.

„Надам се да је овогодишњи ЛЕДАМУС потврда нашег рада јер смо успели да, поред изузетних уметника из земље и иностранства, на наш фестивал доведемо планетарно познатог виолинисту Немању Радуловића,“ – додала је директорка Миљковић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија