wrapper

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић боравио је данас у Лесковцу.

Министар Недимовић је са градоначелником Лесковца Гораном Цветановићем, обишао сеоска домаћинства у Липовици, Шарлинцу и Доњем Стопању, хладњачу „Моравац“ као и парцелу испред Шарлинца на којој ће бити спроведена електрификација.

 Површина земљишта одређеног за електрификацију је 30- 40 хектара, земљиште је прве, друге и треће класе. Ради о комасираном земљишту, сеоском путу. Приликом обиласка министар је упознат да је то једна од пет локација на којима се планира електрификација.

Министар Недимовић и градоначелник Цветановић данас су на састанку у кабинету градоначелника одржали састанак на коме је договорен наставак електрификације за коју ће Министарство пољопривреде, шумарства и инфраструктуре издвојити 100 милиона динара.

На конференцији за медије, Недимовић је нагласио да су електрификација, комасација и системи за наводњавање три главне ствари које опредељују будућност српск епривреде у наредним годинама. Министар је овом прилико истакао да Лесковац на ова три поља гази путем којим би цела Србија требала да иде .

„Све те мере доприносе и снижавању трошкова, а с друге стране и повећању квалитета производње. О воћарству не треба причати, вода је све. Ко има воду, тај може да скочи са 15 тона по хектару на 50 до 60 и више. Данас имамо неку магичну граници где је могуће 100 тона по хектару. С друге стране, омугућава да имате две три бербе различитих пољопривредне културе“, казао је министар.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић, поручио је да се локална самоуправа труди да помаже и подржи пољопривредне произвођаче и да сваке године повећава издвајања за исту.

„Јачање породичних пољопривредних газдинстава може да заустави негативни тренд одласка људи са села. С тога су улагања непогодна да би се појачала профитабилност и да млади остају на селу…Зелена боја је боја света и из ње се рађа његова лепота. Зато ћемо учинити све да лесковачки крај буде – зелени крај“, закључио је градоначелник Цветановић.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија