wrapper

Поводом наставка радова на реконструкцији пута између Лесковца и Лебана данас је одржана конференција за медије на којој је о детаљима ове значајне инвестиције говорио Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња.

„Обавештавамо све учеснике у саобраћају да су радови на путу између Лесковца и Лебана настављени. Тренутно се изводе радови код Доњег Трњана на територији града Лесковца на деоници у дужини од 800 метара која се припрема за асфалтирање. Уграђује се тампон, након тога ће бити уграђени ивичњаци како би биле уређене тротоарске површине кроз насељено место и након тога уградња првог слоја асфалта што се очекује у наредних неколико дана, крајем ове или почетком наредне недеље.“

На наведеном путу је уграђен први слој асфалта на дужини од два километра и 400 метара, а на деоници је извршено и проширење коловоза на 6,6 метара. Очекује се уградња другог, односно завршног слоја асфалта, а затим ће бити изведени радови и кроз Синковце где ће бити проширен коловоз и урађене тротоарске површине.

Николић је данас нагласио да је сарадња са предузећем Путеви Србије, које је инвеститор овог пројекта, одлична.

„Радови иду планираном динамиком и реализује се уговор који предвиђа реконструкцију коловоза у дужини од 4,6 километара чија је вредност 176,6 милиона динара, а извођач је Србија Аутопут, који квалитетно изводи радове“ – казао је данас Николић и додао да се тренутно ради пројекат за изградњу кружне раскрснице код Три шешира.

Поред наведеног данас је најављено да ће започети израда пројеката за део бојничког пута, кружне раскрснице код насеља Анчики, а договорено је и да у току лета део од Три шешира према Синковцу у дужини од око 500 метара буде рехабилитовано.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија