wrapper

Град Лесковац константно ради на побољшању услова у свим васпитно-образовним установама. За њихово функционисање сваке године се опредељују све већа средства - за 2019. годину предвиђено више од 630 милиона динара.

„Поред квалитетног образовања веома је важна и безбедност ученика. Град константно доприноси томе, с једне стране, улагањем у саобраћајну сигнализацију: у близини школе уграђени су такозвани "лежећи полицајци", поправљени и постављени саобраћајни знакови, саобраћајна огледала али и ограде око школа,“ – рекла је Бранкица Стаменковић, члан Градског већа, и додала да су сада ограђене обе школе, Трговинско-угоститељска школа и ОШ „Трајко Стаменковић“, за шта су одвојена средства из буџета Града. За ограду око Трговинско-угоститељске школе издвојено је милион динара, док је укупно за обе школе издвојено око 4 милиона динара. 

Додала је и да је у истуреном одељењу ОШ „Бранко Радичевић“ у Међи саниран кров и за ту намену из буџета Града издвојено је око 600 хиљада динара. Деци су обезбеђени бољи и квалитетнији услови за школовање.

Градимир Илић, директор Трговинско-угоститељске школе у Лесковцу, истакао је да ће се у току године кренути са потпуном реконструкцијом ове васпитно-образовне установе.

Директорка ОШ „Трако Стаменковић“, Сунчица Илић, додала је да је сада ниво безбедности деце подигнут на виши ниво.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија