wrapper

Масовна вакцинација у Лесковцу је настављена данас, 21.01.2021. године и до 12:30 часова укупно је вакцинисано 508 лица од тога у хали Партизан 357, Брестовцу 16, Манојловцу 9, Грделици 50, Вучју 76. У току јучерашњег дана укупно је на територији града Лесковца вакцинисано 288 људи.

Према речима градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића који је и данас са сарадницима обишао пункт за вакцинацију недостаци и проблеми од јуче су отклоњени и сада поступак тече брже и ефикасније:

„Молим наше суграђане за разумевање. Јуче је био први дан и очекивало се да да настају мањи проблеми. Уложили смо све своје знање, искуство и ресурсе да масовна вакцинација убудуће протиче без проблема.Синоћ је стигла нова тура кинеских вакцина као и први пут 2469 доза. Очекујемо руску вакцину ових дана. Из Батута је стигла тура са довољним бројем доза Фајзер вакцине за ревакцинацију корисника и запослених у Установи за старије и одрасле који су прву дозу пре 21 дан. Ревакцинација ће бити обављена данас. Радује ме велико интересовање наших суграђана за вакцинацијом и чињеница да је њихова свест по овом питању на највишем могућем нивоу. Вакцинација је од пресудног значаја за све нас, без вакцинације никада нећемо победити корону. Позивам све грађане да се вакцинишу и да на тај начин спасе свој и животе својих породица“ – рекао је градоначелник и најавио посету осталим пунктовима за вакцинацију у околини Лесковца.

Градоначелник Цветановић је данас нагласио како сматра да су све вакцине адекватне, рекао да је кинеску вакцину данас примила директорка ЗЗЈЗ др Александра Николић. Подсетио да су он и његова сестра такође лекар примили Фајзер вакцину, да ће његова мајка примити кинеску а деца руску и да тиме показују да они не врше селекцију коју ће вакцину примити.

На конференцији за медије градоначелник је изнео и данашњу епидемиолошки ситуацију у којој се каже да је од 148 пристиглих резултата за град Лесковац позитивно 16, а да се за читав Јабланички округ чека 90. Број хоспитализованих пацијената је и даље у опадању и данас је 69, из Лесковца 38, примљена су 3 пацијента, отпуштено 8. Није било упућених у Клинички центар Ниш. Преминула су два пацијента, старости 77 година из Лесковца и 73 године из околине Лесковца. На кисеонику је 51 пацијент, а на респиратору су 2.

„После јучерашњих проблема, у каснијим послеподневним часовима су унете одређене организацијске исправке, ангажован је већи број лекара тако да смо успоставили један ланац који нам обезбеђује континуитет у раду. Тренутно се јавио проблем са издавањем и штампањем потврда али ће вероватно и он бити решен у току дана, па ће сва лица која су вакцинисана а није им издата потврда због застоја администрације своју потврду у најскоријем року добити,“ – казао је др Часлав Недељковић, епидемиолог и помоћник директора Дома здравља Лесковац.

Др Александра Николић, директор Завода за јавно здравље Лесковац је рекла да је интересовање које су грађани показали велико и додала: „Имунизације се без проблема спроводи на свим пунктовима. Завод за јавно здравље је на терену, обилази пунктове, па и када наиђемо на неку грешку одмах је отклонимо. Малочас сам добила информацију да ће све потврде сигурно бити завршене, да се ради о уносу великог броја података што нам говори да смо постигли на циљ, а то је да се што већи број вакцинише.“

Tagovano

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија