wrapper

Данас је, свечаном академијом, Народни музеј у Лесковцу обележио 70 година постојања и рада.

Народни музеј у Лесковцу једна је од најрепрезентативнијих институција културе у граду. У њему се чувају културно-историјски предмети – сведоци живота људи на овим просторима од најстаријих периода цивилизације до данас.

Ова установа  најбоље репрезентује град гостима који у њега дођу, али и много шире. Музеј има веома развијену издавачку делатност која се бави културно-историјским темама на овим просторима, као и излагачку делатност и својим изложбама присутан је у многим градовима Србије, али и света.

"Народни музеј у Лесковцу ове године обележава 70 година постојања. На том седмодеценијском путу постигао је изузетне резултате у прикупљању, обради, заштити, смештају и презентовању око 40 хиљада уметничко-историјских предмета које чува у својим депоима и излаже у својим изложбеним просторима. У целом том периоду Народни музеј у Лесковцу је био уз свој град, сведочећи о његовој историји, о људима, временима и догађајима прошлих времена. Исто тако град Лесковац је увек био уз свој Народни музеј подржавајући и подстичући његове активности на очувању културно-историјске баштине овога дела Републике Србије. Искрено и од свег срца честитам Народном музеју у Лесковцу годишњицу уз жељу да и даље буде понос нашег града," - казао је градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић.

Скупу се обратила и директорка музеја, Мира Ниношевић, професор доктор Момчило Павловић, директор Института за савремену историју и Његово прреосвештенство Владика врањски Пахомије.

Директорка Народног музеја уручила је захвалницу градоначелнику Лесковца за значајан допринос развоју ове установе.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија