wrapper

На велики православни празник Митровдан, градоначелник Лесковца др Горан Цветановић је посетио храм Светог Симеона Мироточивог у насељу Дубочица.

Изградња овог храма је започела 2005. године, због недостатка средстава је стопирана а онда поново настављена 2014. године. Тренутно су у току подополагачки радови на солеји и у олтарском простору. Градоначелник је данас истакао да се из буџета града издвајају значајна средства за улагање у верске објекте те да је изградња ове цркве приоритет и да ће из буџета за 2020. годину 10 милиона динара бити уложено у овај пројекат.

Бетонирање пода и увођење подног грејања су успешно завршени и пре времена, тренутно се постављају мермерне плочице мозаика, а очекује се да ће ови радови бити приведени крају до фебруара 2020.

„Као што видите ради се о нечему импресивном, о нечему што остављамо покољењима јер желимо да оплеменимо овај простор. Следеће године ћемо завршити највећи део радова када ћемо почети са осликавањем фресака и партерним уређењем,“ – рекао је градоначелник.

Старешина цркве свештеник Звонимир Живковић се захвалио граду и градоначелнику у своје име, у име свештенства и у име верног народа и додао:

„Ово је само делић лепоте који остављамо за вјек и вјекова нашем граду. После храма Светог Саве у Београду, храм Светог Симеона Мироточивог заблистаће истим сјајем и истом лепотом што град Лесковац заслужује.“

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија