wrapper

Данас је у Свечаној сали града Лесковца уприличен пријем за део екипе Градске управе Града Лесковца који су узели учешће на 47. сусретима Синдиката Управе Србије, који су ове године организаовани у Кладову.

Међу 800 учесника из 31 града Републике Србије нашло се и 22 такмичара из Лесковца. Лесковац је ове године заузео 7. место, а посебно је био запажен у риболову 1. место, бацању кугле 2. место, скоку удаљ 2. место, обарарању руке 3. место, женској и мушкој одбојци, женској кошарци и тимском тенису 4. место.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је честитао свима који су учествовали и рекао:

„Иако је 16. Карневал увелико у току и тренутно смо посвећени организацији финалне вечери када ће центром града прошетати главна карневалска поворка, а присутни ће бити и највиши представници Федерације карневалских градова, председник Борда ФЕКК-а за читаву Европу, на нашем карневалу по први пут наступају карневалски градови из Арубе и Венеције, сматрам да су ови људи заслужили да данас буду у центру пажње. И верујте ми да ми није било тешко да након ноћног лета и три изузетно напорна дана у Бриселу, где сам као члан делегације Републике Србије учествовао на десетом Заједничком консултативном састанку Комитета региона и Дану проширења ЕУ, испоштујем ове људе. Јер сваку заједницу, сваку установу, наш град покрећу људи, људи попут присутних колега. За крај ћу још додати да се током трајања такмичења јавила идеја да град Лесковац следеће године буде домаћин 48. сусрета синдиката управе Србије тако да ћемо у предстојећем периоду радити на њеној реализацији.“

Градоначелник се захвалио свим учесницима али и председници синдиката Горици Здравковић која је овим поводом казала:

"Ми годинама узимамо учешће на овим играма, након пандемије која је владала две године људи су једва чекали да се поново виде, желим да изразим велику захвалност градоначелнику јер је препознао да је и то један сегмент синдикалног деловања  поред основних који се тичу синдикалних, материјалних социјалних права запослених. Ми смо завршили са изменама и допунама колективног уговора посебно код послодавца, чиме ће се ближе уредити права и радно-материјални положај запослених у Градској управи. Надам се да ће се сарадња још успешније наставити и убудуће."

Братислав Нешић, шеф Кадровске службе који је на такмичењу изборио прво место у риболову је истакао да је град Лесковац за собом оставио такмичаре Смедерева, Апатина и друге  општине кроз које протиче Дунав.

 

 

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија