wrapper

Градоначелник др Горан Цветановић данас је у Свечаној сали Града представио све награде, признања и достигнућа која Лесковац и лесковачке установе поседују.

Градоначелник Цветановић је своје обраћање започео подсећањем на орден Светог Саве којим је одликован на обележавању 500 година постојања манастира Светог Јована Претече у Јашуњи.

„Оно на шта смо посебно поносни је чињеница да смо од стране НАЛЕД-а сертификовани као локална самоуправа са повољним пословним окружењем. Ове године је надзорну проверу испуњености критеријума Град остварио са чак 92,4 %“ речено је на конференицији.

Наставила су да се нижу признања попут дипломе за посебан допринос у привредном развоју Града Лесковца уручене на седници Скупштине Регионалне привредне коморе Лесковац, на крају 2016. Године.

Градоначелник је говорио и о томе да је Лесковац први у Србији који је свој План одбране усагласио са Планом одбране Републике Србије, а други по успешности пописа нелегално изграђених објеката. Град је добио и похвалу Заштитника грађана за допринос развоју свих облика приступачности на територији града.

На конференцији је поменута и Установа за одрасле и старије Лесковац које је друга у Србији добила лиценцу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања којом је утврђено да ова установа исуњава услове и стандарде за пружање услуге домског смештаја одраслих и старијих особа, али и Општа болница у Лесковцу која јепроглашена је за најбољу у конкуренцији сличних здравствених установа на западном Балкану у 2016. години, а директор болнице Небојша Димитријевић за најбољег менаџераи Заводу за Јавно здравље у Лесковцу. Ова установадобитник је две награде од стране светских пословних публикација, за изузетна достигнућа у промоцији здравља у Србији за 2016. годину – Награду за пословна достигнућа и Европску корпоративну награду.

И Лесковачки Народни музеј је проглашен за најбољи у Србији у 2015. години. Том приликом добио је престижно признање „Михаило Валтровић“ које додељује Музејско друштво Србије. Кустоси ове установе су 2018. године поново добили ово престижно признање.

Урбанизму и изградњи Лесковац жири 25. међународног Салона урбанизма доделио је трећу награду у категорији Урбанистички пројекти и реализација за пројекат „Изградња комбиноване пијаце“.

„Претходне недеље на Светском дану урбанизма ово предузеће је од стручне јавности добио другу награду у категорији планова генералне регулације и генералних регулистичких планова за План генералне регулације Вучја.

Подсетићу вас и да је Лесковац добитник признања „Златни кључ“ на Петом Дунавском бизнис форуму, као локална самоуправа која иза себе има одличне резултате у економској, привредној и културној промоцији свог града. У среду, 13. новембра на Седмом Дунавском бизнис форуму добили смо повељу „Дунавски капетан“ у категорији „Паметни градови“. Паметним градом окарактерисан је град паметних људи и паметних одлука, а Лесковац то свакако јесте.Лесковац је добитник престижног признања „Капетан Миша Анастасијевић“ за најуспешнију локалну самоуправу у региону. Реч је о признању које се традиционално додељује за промоцију привредног стваралаштва и предузетништва“ казао је градоначелник на данас одржаној конференцији и подестио да супоред града, бројни привредници и колективи из Лесковца такође носиоци овог еминентног признања:

-         “ИГМ Младост” д.о.о. Лесковац,генерални директор Милош Терзић

-         Милица Ивановић.новинар и уредник,“Југмедиа“ Лесковац

-         Керамика Лесковац д.о.о.,директор Зоран Димитријевић

-         Компанија “Yura Corporation”,Огранак Лесковац

-         Фабрика намештаја “Мита”Лесковац,директор Дејан Станојевић

-          “Бане Комерц” д.о.о.Лесковац, Бранислав Пешић

-          “ДЦП Хемигал” д.о.о.Лесковац, ген.директор Игор Денић

-         Компанија „Прима Нова“” д.о.о. Лесковац,власник Предраг Стојановић

-         Предузеће “Дит'с” Лесковац,власник Славиша Цветковић

-          “МК месара” д.о.о. Лесковац.мр Љубиша Поповић

-         Компанија АБЦ-Хотел АБЦ Лесковац,власник Иван Бранковић

-         Општа болница Лесковац,директор др Небојша Димитријевић

На самом крају конференције градоначелник је свим присутнима говорио о награди коју је Опште болница Лесковац добила у Хонг Конгу.

Реч је о награди THE BIZZ AWARDS коју удружење WORLCOB додељује иституцијама и колективима које су оствариле значајне резултате у областима у којима послују.

На тај начин лесковачка болница се прикључила успешној породици WORLCOB-а која окупља најуспешније људе, установе, организације и институције из читавог света.

Град Лесковац

ГРАД ЛЕСКОВАЦ

  Пана Ђукића 9-11
16 000 Лесковац, Србија
   016/213-213
   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Видео галерија